Başkan Usta: Büyükşehir Belediyesi projeyi iptal etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın Karadeniz Mahallesi pazar yeri ile ilgili yaptığı açıklama şöyle oldu:

 

"Pazar yerindeki sorunları disipline etmek için uzun vadeli bir planlama yapmıştık. O çalışma kapsamında bölgeye ve ilçemize hizmet edecek çok uzun vadeli ve çok fonksiyonlu bir projeydi. Altında otopark, pazar yeri, spor alanları üstünde stadyum, meydan ve pazar yerini kapsayacak çok büyük bir yatırım içeren bir çalışmaydı. Bu çalışmada projeler bitti, ihale hazırlıkları da tamamlandı. Seçimden sonra Büyükşehir Belediyesi projeyi iptal etti.

 

Ancak biz bir yandan bir projeyi iki etap haline dönüştürme çalışmasını sürdürürken, gücümüz yettiği nispette bu projeyi yapabilecek noktaya geldiğimizde yapma kararlılığımızı devam ettirirken bir yandan da mevcut pazarın kullanır hale getirmesi için bir süreç başlattık.

 

Gelmiş olduğumuz noktada alt yapısını, drenajlarını, yağmur suyu sorununu ve beraberinde zemin düzenlemesi yaptıktan sonra pazarın üst tavan kısmının kapatılması aşamasına geldik. İnşallah en kısa zamanda bu mevcut pazarı kullanır hale getirmek suretiyle sizlerin hizmetine sunulmasına gayret ediyoruz.

 

İnşallah 2021 yılında başlarında bu pazar yerini tamamlamak suretiyle, Karadeniz Mahallesi'nin kronik vakti haline gelmiş bu sorunu da çözmüş olacağız."