Başkan Usta'dan Kızılay Gençliği'ne anlam yükleyen etkinlik.

Başkan Usta'dan Genç Kızılay Gönüllülerine Anlamlı Etkinlik

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında,  Gaziosmanpaşa Genç Kızılay Gönüllülerini  Çanakkale Şehitliği'ne gönderdi. Gece yarısı yola çıkan Genç Kızılay Gönüllülerini bizzat uğurlayan Başkan Usta, "Gaziosmanpaşa Genç Kızılay gönüllüsü kardeşlerimizi 1915 ruhunu yerinde görmeye, ecdadın ayak izlerinin olduğu Çanakkale'ye yolcu ettik." Dedi.

 

Çanakkale gezisi ile ilgili konuşan Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığımız bu haftada, Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'nın Genç Kızılay Gönüllülerimize yönelik etkinliği büyük anlam taşıyor.  Bu hafta sonu Kızılay ekibimizi Çanakkale Şehitliği'ne götürdük. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'nın gece yarısı bizleri uğurlaması ayrı bir jest ve mutluluk verdi.

 

Genç Kızılay Gönüllülerimizden oluşan 180 kişilik 4 otobüs ekimiz ve bize tahsis edilen dört ayrı rehber eşliğinde Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı alanları ayrı ayrı gezdik. Gençlerimiz 1915 ruhunu yerinde yaşayarak, ecdadımızın ayak ilerini bir kez daha gördüler. Alanda bulunan Büyük Türk Bayrağı önünde hep bir ağızdan okuduğumuz İstiklal Marşı ise geziye gelen diğer grupların coşku ile alkışlamasına neden oldu.

Geziden çok mutlu olduklarını ifade eden Genç Kızılay Gönüllülerimiz ve bizleri arayan aileleri etkinlik için Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'ta teşekkürlerini iletmemizi istediler. Bizlerde gezimize vermiş olduğu katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın  Hasan Tahsin USTA'ya teşekkür ederiz." Dedi.