Başkan Usta Her Gün Sahada

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Yıldıztabya Mahalle ziyaretinde vatandaşlara dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, kişisel olarak kendisinin virüsten korunmak için neler yaptığını anlattı.

 

Koronavirüs’ün sinsi şekilde bir çok yönden bulaşabileceğini belirten Başkan Usta, “Bu virüs biri hapşırdığı zaman havadan, yerden ayakkabının altından dahi bulaşıyor. Ağzı burnu, eli, yüzü teması zaten herkes söylüyor.  Onun için evde kalan insanlarımız evde kalmaya devam etmeli. Belki  iki üç hafta tedbirli davranırsak belki bu sıkıntıyı daha erken atlatma imkanı sağlayacağız. Kurallara uymazsak bu sıkıntıyı hep beraber çekmeye devam ederiz.  Türk milleti bunu başarıyor, başaracaktır. Birbirimize destek olmaya devam etmeliyiz.” Dedi.

 

Kendisinin de Koronovirüs’ten korunmak için yaptıklarından bahseden Başkan Usta, “Kişisel olarak Koronavirüsten korunmak için bizde dikkat ediyoruz. Zaten inancımız gereği günde 5 vakit abdest alıyorduk. Bu zaten devam ediyor. Bunu bu süreçte artırdım. Bir yere ellerimizle dokununca sabunla ellerimi yıkıyorum. Ağzımı ve burnumu sık sık su ile temizliyorum.  Ellerimle bir yere dokunmamaya ve ağzımıza, gözümüze, burnumuza temas ettirmemeye özen gösteriyoruz.  Maskeyle dolaşarak ve üç adımlık sosyal mesafeye dikkat ederek her gün sahadayız. Tedbirlerimizi alıp, gerisini Allah’a bırakıyoruz.” Dedi.

 

 

Başkan Usta burada eldiveni uygulama olarak ters çevirerek çıkarttı. Maskeyi de kulak ipinden tutarak çıkartan Başkan Usta, bunların tıbbi atık olduğunu çıkartırken de dikkat etmek gerektiğini söyledi.