Başkan USTA: İBB'den netice çıkmazsa bakanlık ile görüşeceğiz

Metro projelerine büyük önem verdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 

"2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile birlikte temelini attığımız Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı hizmete girdi. 4 tane istasyonu da bizim ilçemizden geçiyor.

 

Yine 2014 yılından itibaren projesini hazırladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz ve çok önemsediğimiz Fatih'ten Eyüp'ten Gaziosmanpaşa'ya, Sultangazi'den Arnavutköy'e ve Havalimanı'na kadar uzanan ve ilçemizde de 3 tane istasyonu bulunan bu önemli metro hattının da bir an önce yatırım kapsamına alınmasını takip ediyoruz.

 

Bir başka metro hattı da Zeytinburnu Kazlıçeşme’den başlayıp Gaziosmanpaşa, Mecidiyeköy ve Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan, İstanbul'un en büyük metrosu olan bir metro hattı olacak. Bunun da projesi bitti, inşallah ihale aşamasının da başlamasını ümit ediyoruz.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyu takip ediyoruz. Bir netice çıkmaması durumunda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’mızla görüşmelere başlayacağız."