Başkan Usta süreci evde kalarak değil sokakta dolaşarak yönetiyor.

Makam, yetki ve sorumluluk sahibi insanlar evde kalarak değil; sokakta dolaşan vatandaşı bilgilendirerek, esnafa moral desteği vererek, eksik ve tedbirleri tespit ederek kendini göstermeli. 

 

Evde kalarak, evde kalan insanları uyarmadan ziyade, bu süreçte asıl sokakta dolaşan insanların uyarılmaya ihtiyacı var.

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'da bu noktada makam, yetki ve sorumluluk sahibi olduğunu göstererek evde kal çağrılarının kendisi için geçerli olmadığını gösterdi.

 

Başkan Usta  sahada dolaşırken Gaziosmanpaşalı esnaflardan Murat Haşhaş ve Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara ile bir süre ayakta sohbet etti. Murat Haşhaş ise sorumlu bir esnaf olarak işyeri dezenfektasyonunu yaptığı, müşterilerine el dezenfektasyonu uyguladıklarını ve sosyal mesafeye uyulması noktasında bilgilendirmelerde bulunduklarını belirtti.

 

Daha sonra salgın sürecinden itibaren, virüs kapma riski altında sürekli sahada uyarı, denetleme ve vatandaşlara moral vermeye devam etti. Devletin bir kurumu olan belediye aracılığı ile devletin sahada var olduğunu göstermesi açısından önemli bir gösterge oldu.

 

Süreci vatandaşlarla, esnaflarla sahada birlikte yaşamak önemli bir durum!

Bir anda ortaya çıkan salgın dolayısı ile herkese yetişemeyebilirsiniz. Herkesin çeşitli destek ve yardım ihtiyacına cevap verilemeyebilir.  Gaziosmanpaşa'nın eksikleri mutlaka var. Yeri geldiği zaman bunları da yazıyoruz. Ama bu süreçte sahada olmak önemli!

 

Bu arada Başkan Usta, Gaziosmanpaşa Meydan'da konulan beton bariyerler dolayısı ile trafik sıkışıklığının olmadığını, akışın eskiye göre daha hızlı olduğunu söyledi. Betonları kaldırma konusunda acele etmediklerini ama bir planlama da düşündüklerini ifade etti.