Başkan Usta: Tekrar aday olmam partimizin takdiri ve Allah’ın nasibine bağlıdır.

Başkan Usta’nın sohbet ortamında gerçekleştirdiği toplantıda ilçe ile ilgili dile getirdiği konuların başlıkları şöyle oldu:

 

- Göreve geldikten sonra dört yıl içerisinde 5 seçim, 1 darbe girişimi geçirdik. Bu nedenle eşe dosta bile zaman ayıramadık. Bundan sonra daha sıkça görüşme imkânımız olacaktır.

 

- Kentsel dönüşüm Gaziosmanpaşa’nın yüzde 40’ında devam etmektedir. Yine göreve gelir gelmez bu konuyu da öncelikli işlerimizin başına aldık.  Şu anda hak sahiplerine 2.5 milyon TL’lik kira ödemesi yapılıyor. Yasal süreçler dolayısı ile biraz uğraştık. Ama şu anda iyi bir yolda devam ediyoruz. Birçok projenin temeli atıldı.

 

- Konut fiyatları aslında yüksek değil. Gaziosmanpaşa 12 milyon kilometre kare bir alana sahip. İnşaat alanları da sınırlı. İlçemiz İstanbul’un merkezi noktasında, doğal olarak değer artışı yaşanıyor.

 

- Gaziosmanpaşa Stadı ile ilgili olarak İBB, UEFA standartlarında stat olursa yapacaklarını ifade etti. Fakat o alana UEFA standartlarında bir stat yerleşmediğinden, stadı Mevlana Mahallesi’ne planladık.  Mevcut stadın yeri çok amaçlı bir tesis olacak. Tesisin altı 700 araçlık otopark, içinde Pazar yeri, spor etkinlik alanları, çocuklar için atölyeler, spor kulüplerine yerler olup, üstü meydan şeklinde düzenlenecek.  Gaziosmanpaşa’da 300 milyon TL’lik spor ve sosyal amaçlı tesis yatırımı olacak. Ayrıca Hekimsuyu Caddesi’ni spor vadisi yapacağız.

 

- Gaziosmanpaşa’da kültür merkezlerini artıracağız. Mevlana Mahallesi’ndeki parkta bin kişilik Plevne Etkinlik Salonu yapıyoruz.

 

- Küçükköy’de bulunan yüksek gerilim hatları sökülüyor. Sarıgöl’de enerji indirme alanı yapıyoruz. Mahallelerde trafoları güçlendiriyoruz. İlçemizde elektrik sorunları çözüme kavuşuyor.

 

- Çalışma saatlerimiz belli değil. Gündüz de çalışıyoruz, gece de çalışıyoruz. Kitap okumaya fazla zaman bulamıyorum. Ama en son okumaya çalıştığım ‘Kendin İçin Bir Dakika’ kitabı var.

 

- Başkan yardımcılarımdan memnunum. Serkan Acar’dan boşalan siyasi başkan yardımcılığı kadrosuna şu an için atama yapmayı düşünmüyorum. Ama bu olmayacak anlamına gelmez.

 

- 2019 seçimlerinde aday olmam partimizin takdiri ve Allah’ın nasibine bağlıdır.