Başkan Usta: Tüm Okullarımıza Konferans Salonu Sözümüzü Tutuyoruz

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni konferans salonunun açılış töreninde öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

 

Başkan Usta, Gaziosmanpaşa’nın kültür-sanat vizyonunu ortaya koymak istediklerini ifade ederek, “Aralık ayında Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde güzel sanatlara yönelik her türlü eğitimin verileceği bir Sanat Akademisi’ni ve bin metrekarelik bir kütüphaneyi hizmete açıyoruz. Kütüphane şimdilik gece 12’ye kadar, talep gelirse de 24 saat hizmet verecek. Burada birçok gencimizin okuma kültürünü geliştirmesine, kültür- sanat alanında gelecekteki kazanımlarımız olarak yetişmesine katkı sunacağız” dedi.

 

“OKULLARIMIZIN TEMEL İHTİYACI OLAN MEKÂNLARI BİR BİR HİZMETE SUNUYORUZ”

Belediye hizmetlerini ulaşımdan çevreye, altyapıdan emniyete bütüncül biçimde ele aldıklarının altını çizen Başkan Usta, tüm hizmetlerin özü olarak eğitimi gördüğünü ifade etti. Başkan Usta, “İlçemizdeki 10 bilgi evinde her yıl 5 bin öğrencimize destek oluyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında ilçemize 25 yeni okul kazandırmayı planlarken aynı zamanda okullarımızın mekânsal eksikliklerini de tamamlamaya çalışıyoruz. ‘Her Okula Konferans Salonu’ hedefiyle çıktığımız bu yolda okullarımızın temel ihtiyacı olan mekanları bir bir hizmete sunuyoruz” diye konuştu.

 

HER OKULA KONFERANS SALONU

Ülkenin geleceğine yön verecek gençlerin eğitimli, donanımlı, birikimli ve kültürlü gençler olarak yetişmelerini hedefleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, eğitim yatırımları kapsamında ilçedeki 6 okula yeni konferans salonu kazandırdı. Gaziosmanpaşalı öğrenciler, yeni konferans salonlarında konferans, seminer, sunum ve çoklu eğitim çalışmalarını daha modern biçimde gerçekleştirebilecek. Çok amaçlı kullanıma uygun şekilde tasarlanan konferans salonları, Gaziosmanpaşa’nın tüm okullarına kazandırılacak.