Başkan Yardımcıları Meclis Üyeliği İçin İstifa Etti

Gaziosmanpaşa Belediyesi kurumsal internet sitesinde daha önce mevcut olan bazı başkan yardımcılarının isimlerinin olmadığı görülüyor. Belediyenin internet istesinde şu anda Fazlı Korkut, Ali Çağrıcı, Zekeriya Eroğlu ve Ahmet Berber isimleri yer alıyor.

 

Daha önce başkan yardımcısı olarak sitede yer alan Beşir Açıkça, Ahmet Bülbül ve Ömer Faruk Yıldız'ın isimleri şu anda belediyenin internet sitesinde yer almıyor.

 

Başkan yardımcıları meclis üyeliği için istifa ettiler.

Gophaber'in edindiği bilgilere göre başkan yardımcıları meclis üyesi olmak için görevlerinden istifa ettiler. Bu isimler partilerin açıkladığı belediye başkan aday adaylığı tarih aralığında istifa edip başvuruda bulunmadılar. Ak Parti'de meclis üyeliği başvuru son tarihi ise 1 Aralık olarak belirlenmişti.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimde belediye başkan aday adayı ya da belediye meclis üyesi olmak isteyen belediye başkan yardımcılarının 1 Aralık tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğine karar vermişti.     Bu istifalardan sonra Özel Kalem, Hukuk İşleri ve Teftiş Kurulu direk belediye başkanına bağladı.   Diğer birimler ise başkan yardımcıları arasında şöyle dağıtıldı: