Başkan Aydın, Din Görevlileriyle Buluştu

Programda bir konuşma yapan Başkan Aydın, “İmamlarımızın 15 Temmuz gecesi bu imamet görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerine şahit oldum. Bundan sonra da imamet görevimizi yaparken çocuklarımızı, gençlerimizi ve halkımızı sahih İslam anlayışıyla donatmak ve eğitmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Eyüp Meclisleri etkinliği kapsamında gerçekleşen “Eyüp Belediyesi ve Din Görevlileri Buluşması” adlı toplantı Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi.   Düzenlenen toplantıya Başkan Remzi Aydın'ın yanısıra AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Abdullah Özderya, Diyanet Sen Genel Başkan Vekili Osman Aydın, Diyanet Sen 1 Nolu Şube Başkanı Sezai Kaynar, Diyanet Sen Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçede bulunan çok sayıda din görevlisi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı sonrasında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü projeleri ve vizyon çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi ile Diyanet Sen tarafından hazırlanan, 15 Temmuz gecesi yaşananları din görevlilerinin gözünden anlatan bir başka sinevizyon gösterimi yapıldı.   “HALKIMIZI SAHİH İSLAM ANLAYIŞIYLA DONATMAK MECBURİYETİNDEYİZ” Toplantıda kürsüye gelerek din görevlilerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, toplumun imamları olan insanların, 15 Temmuz gecesi bu imamet görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerine şahit olduğunu vurguladı. İmamların görevlerini sadece belirli zamanlarda yapmadıklarını da belirten Başkan Aydın, “Her daim, her an bu görevinizi yapıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte de bu görevi en iyi şekilde yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da imamet görevimizi yaparken çocuklarımızı, gençlerimizi ve halkımızı sahih İslam anlayışıyla donatmak ve eğitmek mecburiyetindeyiz. Sizler özel insanlarsınız. Özel olmanız sizlere ek bir mükellefiyet doğuruyor.” diye ifade etti.   “ARTIK BELEDİYELER SADECE PARK, BAHÇE YAPAN KURUMLAR DEĞİL”

Konuşmasında Eyüp Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de bahseden Başkan Aydın şunları söyledi: “Bizim faaliyetlerimizin en yoğun, en çok öne çıkan kısımları gençlik ve eğitim hizmetlerimizdir. Artık belediyeler sadece park, bahçe, yol yapan kurumlar değil. Yeni belediyecilik anlayışında Belediye Başkanları şehirlerinin geleceğinin vizyonunu çizen insanlardır. Bu süreçte her bir insanın her sorunuyla ilgilenmek zorunda olan insanlardır. Bir çocuğun doğumu öncesinden başlayarak, doğumu, yaşamı, eğitimi ve yaşamındaki her süreç belediyenin hizmet alanına girmektedir. Dolayısıyla bizler Eyüp Belediyesi olarak özellikle 15 Temmuz gibi günlerin yaşanmaması adına insanımızı eğitmenin çok önemli bir iş olduğunun farkındayız. Bilgi Evleri, Gençlik Merkezleri ve diğer