Başkan Usta, Sabah Erken Saatlerde Fırınları Denetledi

Eksiklikleri bulunan fırınların cezai işleme tabi tutulduğu denetimler sırasında Başkan Usta, temizliğe ve hijyene dikkat eden fırınlara gösterdikleri özen dolayısıyla teşekkür etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, zabıta ve sağlık ekipleriyle birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlarda denetlemelerde bulundu. Denetimler sırasında bazı fırınlarda hijyen ve temizlik konusunda eksikliklere rastlanırken, çalışanların kullanması gereken bone gibi kıyafet şartlarına uyulmadığı gözlendi. Gereken şartlara uymayan bu fırınlara cezai işlem uygulanması talimatını veren Başkan Usta, hijyen, temizlik, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksikliğe rastlanmayan fırınlara ise gösterdikleri özenden dolayı teşekkürlerini iletti. 

Gaziosmanpaşa halkının sağlıklı ve temiz ekmek tüketmesi için fırınlarda denetimlerin tekrarlanacağını ifade eden Başkan Usta, “Bizim için en önemli konuların başında halkımızın özellikle gıda güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğimiz gibi halkımızın bilinçlenmesi için de çaba sarfediyoruz. Halkımızın severek tükettiği ekmeklerin üretildiği fırınların sağlık, temizlik ve hijyen açısından denetlenmesi çok önemli. Unun depolandığı yerden, kullanılan araç gereçlerin temizliğine kadar pek çok şeyi inceliyoruz. Bunun yanında çalışanlarda, bulaşıcı hastalık olmamasına, vücut temizliğine ve uygun kıyafet kullanılmasına ve belirli periyotlarla portör taramasından geçmelerine dikkat ediyoruz. Bu denetimlerimizdeki amacımız halkımızın en temiz, en sağlıklı şekilde ekmek yemesini sağlamak. Bu konuya özen göstermeyen fırınlara cezai işlem uyguluyoruz ama halkımızın temiz ve sağlıklı ekmek tüketmesi için gerekli özeni gösteren fırınlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.