Bayrampaşa Koleji Eğitim İşbirliği Protokolü İmzaladı.

Bayrampaşa Koleji, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile dernek merkezinde eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokole Bayrampaşa Koleji adına Bekir Servet Bakırcı, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği adına Metin Altıntaş imza attılar.

 

İmza töreninde protokol ile ilgili açıklamada bulunan Bekir Servet Bakırcı, "Bu protokolde amacımız, okulumuz ile derneğimiz arasında birlik ve beraberliği geliştirerek, derneğin kültür çalışmları ile okulumuzun çalışmalarını kaynaştırmak, yeni yetişen gençlerimizin milli kültürümüzle ilgili bilgi alışverişinde bulunmaktır. Okulumuzda ekonomik açıdan güçlük çeken başarılı öğrencilerimize destek olmaktır. Gençlerimizi milli, manevi, insani ve kültürel açıdan donanımlı yetiştirmek üzere iş birliği yapmaktır." Dedi.

 

Protokol kapsamında yapılacak işlerle ilgili açıklamda bulunan Bekir Servet Bakırcı, "Okulumuz ve derneğimiz arasında kültür alışverişi yapılarak Rumeli Türkleri vatandaşlarımızın örf, adet ve geleneklerini yansıtan kültürel ortak çalışmalar yapılacak. Ortak gezi, gözlem ve sosyal etkinlikler yürütülecek. Rumeli'den önerilecek bir okul ile kardeş okul projesi gerçektirilecek. Dernek tarafından yönlendirilen öğrencilere indirimler uygulanacak. Derneğin yapmış olduğu yardım çalışmalarına okul öğrencilerinin desteği sağlanacak." Dedi.