''Ben Yaptım Oldu Mantığı Yanlıştır.''

Kahvaltılı olarak düzenlenen programda konuşan ilçe başkanı Özbay Yağmurkaya iktidarı ve yerel yöneticileri eleştirdi.

Kahvaltıya başta ilçe başkanı Özbay Yağmurkaya, ilçe başkan yardımcıları İbrahim Balcıoğlu, Bilal Ay, Mehmet Ersoy ve Mevlüt İlke olmak üzere çok sayıda medya mensubu katıldı.

 

Özbay Yağmurkaya yerel siyasete ilişkin yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Mevcut yerel yönetim geçtiğimiz 5 yıllık dönemde ortaya koyduğu 3K projesi sadece tabelalarda kaldı. Yine son yerel seçimlerin üzerinde 9 ay geçmesine rağmen kötü yönetim halen daha devam etmektedir. Gaziosmanpaşa Belediye yönetimi yan gelip yatmaktadır. Bunlar bugüne kadar devraldıkları mirası yemişlerdir. Bizim belediyecilik dönemimizde belediye borçsuz ve kasası para dolu olarak bırakılmıştı. Ama gelin görün ki, bugün kasada para olmadığı gibi trilyonlarca da borcun altına girilmiştir. Aldıkları yüksek oy nedeni ile her yaptığımız doğrudur anlayışına kapılmışlar ve her şeyi yanlış yapmışlardır. Son Kentsel Dönüşüm uygulaması da halka açık yapılmalıdır. Kamuoyu ve medya ile paylaşılmalı üzerinde tartışılmalı ve doğrusu bulunmalıdır. Ben yaptım oldu mantığı yanlıştır. Dönüşüm gerçekleşirken de vatandaşlar mağdur edilmemelidir. Ayrıca dönüşüm gerçekleşen yerlerle ilgili olarak tapular açıklanmalıdır. Son dönemlerde oralarda kimler hak sahibi olmuştur” dedi.

 

Genel siyasetle ilgili olarak ta konuşan Yağmurkaya, Başbakan Erdoğan’ın 2002 yılı seçim kampanyası boyunca kullandığı çay simit hesabını, bugünde vatandaşın alım gücünü ne kadar düşürüldüklerini göstergesi olarak tekrar hesaplaması gerektiğini söyledi. Yağmurkaya “Bu iktidar ben geçmişimi reddediyorum, reel kapitalin kurbanıyım demiştir. Bunun sonucu olarak ta bugün devletin önemli iştirakleri, yerelde de gayrimenkulleri satılmaktadır” dedi.