BEYAZ EV KAPILARINI ÇOCUKLARA AÇIYOR

Beyaz Ev Uygulama Merkezi 4 odadan oluşmakta ve her odasında ayrı etkinlik yapılmakta. Mavi Oda, Sarı Oda, Turuncu Oda ve Yeşil Odadan oluşan Beyaz Ev; kapılarını Gaziosmanpaşa'nın ilkokul öğrencilerine açtı.

 

Çocuklara yönelik terapi, resim etkinliği, oyun etkinliği ve masal etkinliğinin yapıldığı Turuncu Odanın bu haftaki konuğu Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu ve Büyük Fuat Paşa İlkokulu öğrencileri oldu. Turuncu Odada Nar Masalları Derneği eşliğinde çocuklara kukla yapımı öğretilirken; kukla yapımının ardından çocuklar kendi kuklalarını canlandıran senaryolarını kendileri yazdı. Böylece çocukların hayal gücünü ve yazma becerilerini geliştirirken aynı zamanda çocuklardaki akran iletişimi ve sosyal becerilerin de olumlu yönde gelişmesine katkı sağlandı.

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan HATİPOĞLU: "Turuncu Odada eğlendiren ve geliştiren atölye çalışmasına çocuklar katılırken; annelerine de Yeşil Odada eğitim seminerleri düzenliyoruz. Böylece binamızın içinde yer alan Beyaz Ev Proje Merkezinde anne-çocuk etkinlikleri ile ailelerin ve çocukların ortak bir paydada buluşmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda Yeşil Odada annelere çocuk gelişimi ve okul-öğrenci uyumu konusunda eğitimler verirken; Turuncu Odada çocuklara akranlarıyla birlikte öğrenme ortamını sunuyoruz. Annelerin çocukları ile birlikte öğrenebilecekleri ve paylaşımda bulunabilecekleri ortamın hazırlanmasıyla ilçemiz okullarındaki tüm 1.sınıf öğrenci ve öğrencilerimizin annelerini yıl sonuna kadar Beyaz Ev'de ağırlamayı hedefliyoruz." diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.