Beyaz Ev Projesi'ni incelemek için meclisten geldiler.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu’ndan Gaziosmanpaşa Beyaz Ev Projesi’ne Ziyaret

 

            Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nu Gaziosmanpaşa İlçesi’nde ziyaretler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Malatya Milletvekili Sn. Öznur ÇALIK Başkanlığında, Antalya Milletvekili Sn. Tuğba Vural ÇOKAL, Sakarya Milletvekili Sn. Çiğdem ERDOĞAN ATABEK, Konya Milletvekili Sn. Esin KARA, Adana Milletvekili Sn. Mehmet Şükrü ERDİNÇ, İstanbul Milletvekili Sn. Hayati ARKAZ, Kahramanmaraş Milletvekili Sn. Habibe ÖCAL, Muğla Milletvekili Sn. Yelda Erol GÖKCAN’ın katılımlarıyla Komisyon Heyeti incelemeler gerçekleştirdi.

 

            Komisyon, Gaziosmanpaşa İlçesi’nde Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliği ile yürütülen BEYAZ EV Porjesine ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde inceledi. Konuşmalarını yapan Sn. Öznur ÇALIK; Beyaz Ev Projesinin aile içi şiddetin önlenmesinde önemli yere sahip olduğunu ve bu projenin Türkiye genelinde uygulanabilecek bir modele dönüşmesi için gerekli görüşmeleri yapacağını dile getirdi. Sn. Öznur ÇALIK başkanlığında proje merkezini ziyaret eden vekillerimiz, Kaymakamımız Sn. Numan Hatipoğlu’nun rehberliğinde Beyaz Ev Projesinin uygulama odalarını gezerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Gaziosmanpaşa’da “Aileye Umut Topluma Hayat”

 Beyaz Ev Projesi

 

            Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen Beyaz Ev Projesi; İlçe kurum ve kuruluşların iş birliği ile çalışmalarını 25 Kasım 2019 yılından itibaren sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol ile şiddet uygulayan kişilere adli kontrol uygulaması verilerek; aile içi yaşanan şiddet sorununa eğitsel faaliyetler ile çözüm üretiyor. 8 hafta süren eğitsel çalışmalara hem fail hem mağdur dahil edilerek kişilerin rehabilite edilmesi amaçlanıyor.

 

“Beyaz Ev” projesinin hukuki zemini 6284 sayılı kanun

 

Beyaz Ev Projesini diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği, 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde faillere adli kontrol verilerek erkeklerin psikoterapi ve eğitimlere tabi tutulması. Bu sayede erkekler eğitimlere zorunlu katılım sağlayarak terapi sürecini imza karşılığı devam ettiriyor.

 

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sn. Numan Hatipoğlu: “Aileye Umut Topluma Hayat modelini oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sn. Numan Hatipoğlu: “ Aile içi iletişimde sorun yaşayan ailelere ihtiyaç duydukları desteğin sağlanması, aile bağlarının ve değerlerinin güçlendirilmesi amacıyla projemizin içeriğini oluşturduk. Türk aile yapısının sağlıklı gelişim göstermesi, toplumun temel taşı olan aileyi güçlü kılmakla mümkündür. Beyaz Ev projesi ile aile içi şiddet yaşayan aileler bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak çocuk, mağdur ve faillerin iyileştirici politikalar ve psikolojik yardımlar ile desteklenmesini hedefliyoruz”  dedi.

 

Kaymakam Sn. Numan Hatipoğlu: “İmzalanan protokol ile projemiz daha güçlü adımlarla ilerliyor”

 

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol ile şiddet uygulayan kişilere denetimli serbestlik kapsamında eğitimler veriliyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin projeye akademik desteği ile “Beyaz Ev” in uygun ölçme teknikleri kullanarak bilimsel sonuçlar elde etmesine katkı sağlanıyor.

 

 

Beyaz Ev Ailesinin Paydaşları

 

Kaymakam Sn. Numan Hatipoğlu: Beyaz Ev çalışmalarımızı görünür hale getiren bu merkezin ilçemize kazandırılmasında Gopsiad yönetimine, Aile Danışma Merkezi ve meslek edindirme kursları ile çalışmalara destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesine, adli kontrol uygulaması ile projenin örnek uygulama modeline dönüşmesini destekleyen Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına ve projemiz kapsamında odalardaki faaliyetlere destekte bulunan Gaziosmanpaşa eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi, Medical Park Hastanesi, Nar Masalları Derneği, İstanbul Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür ederim.