Beylikdüzü'nde 5 dakikada bir mangal yasak anonsu!

Beylikdüzü sahilinde mangalı bırak, kibrit çakmak bile yasak!

 

İstanbul Beylikdüzü Gürpınar, Yakuplu sahillerinde bulunan piknik alanları belediyenin sıkı kontrolü altında. Beylikdüzü'nde sahil boyunca kaldırımlar, kenarlarda çimenler ve piknik alanları güzel bir ortam oluşturmuş durumda.

 

Beylikdüzü Belediyesi bu sahilinde zabıtaların sıkı denetimi var. Sabit hoparlörlerden 5 dakikada bir  "sahil boyunca mangal yakmak, semaver yakmak, ateş yakmak, kamelyalara bez bağlamak, hamak kurmak yasak!" Şeklinde ananos geçiliyor. Zabıta araçlarında da seyyar olarak sahil boyunca anons geçiliyor ve alanları zabıtalar yürüyerek kontrol ediyor. Böyle bir baskı ve kontrol altında ateş yakmak ne mümkün!

 

Hal böyle olunca Beylikdüzü sahilinde tek bir dumana rastlayamıyorsun. Neredeyse sigara içmek için kibrit, çakmak çakmak bile yasak!

 

İşin ilginç tarafı sahilde deniz girenler hani bir deyim  vardır ya "İpini koparan gelmiş" o şekil. Zabıta kontrolü kısa süre bir bıraksa sahil ateşten geçilmeyecek durumda! Beylikdüzü Zabıtası, böyle bir insan profili karşısında nezaketi elden bırakmadan başarı ile görev yapıyor.

 

 

Yalnız sahildeki işletmelerde fiyatlar yüksek! Bazı işletmeler 4-5 kişilik masayı 50 TL'ye kiraya veriyor. Bir çok yerde 30-35 liraya açık büfe kahvaltı verilirken; buralarda serpe veya tabakta kahvaltı 30-40 lira.  Hal böyle olunca masalar gün boyu bom boş kalıyor... Beylikdüzü Belediyesi, sahil ve piknikte millete hizmet noktasında göstediği hizmeti, işletmlerde fiyat yönünde de göstermeli.