BİLEREK DOKUN HAYAT KURTAR

GOP El Ele Derneği ve Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi sertifikalı, kaza ve kriz anlarında müdahale yapabilecek ilk yardımcı yetiştirmek için kurs düzenledi. 18 saatlik kursun ilk dersi Gaziosmanpaşa Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kurs diğer kurların katılımı ile devam edcek.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak, kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlk yardım kursu, her evde bir ilk yardım bilen birey yetiştirmek adına önemli. Kaza ve kriz anlarında hızlı ve doğru müdahale edebilecek vatandaşlar yetiştirmeliyiz. Kızılay ve Gop El Ele Derneğimiz ile birlikte bu anlamda önemli bir adım attık. Bu eğitimleri diğer Gaziosmanpaşalı hemşerilerimizin de alması için çalışmalarımız sürecek. Eğitim çalışmalarına katkılarından dolayı Gop El Ele Dernek Başkanımız Sn. Nezihe USTA hanımefendiye teşekkür ederiz." Dedi.

 

Başkan Yamak, planlaması yapılan ilk kursun 3 gün süreceğini, daha sonra diğer kurların açılarak eğitimlerin devam edeceğini belirtti.