Bilgi Evlerinde Online Eğitim Başladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs riski nedeniyle yüz yüze eğitime geçici süreyle ara veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, lise ve üniversite hazırlık öğrencileri ile sanat akademisi öğrencilerinin eğitimlerinin aksamaması için online hizmete başladı. Öğrenciler, Youtube üzerinden Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kanalına giriş yaparak eğitim videolarına ulaşabiliyor.

 

LİSE VE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK EĞİTİMLERİ

8. sınıfta okuyan ve bu yıl liseye hazırlanan bilgi evi öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce ve Sosyal Bilgiler olmak üzere 5 branşta online hazırlık eğitimleri veriliyor. Üniversiteye hazırlanan 500 öğrenci için ise; Gençlik Merkezi hazırlık kursları kapsamında Geometri, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat ve Coğrafya dersleri online olarak işleniyor. Tüm dersler, müfredata uygun biçimde bilgi evlerindeki branş öğretmenleri tarafından anlatılıyor. İnternet ortamına yüklenen videoların altında konuyla alakalı öğretmenler tarafından hazırlanan testler yer alıyor. Öğrenciler, bağlantı linkine tıklayıp testi açarak soru çözümü yapabiliyor.

 

SANAT AKADEMİSİNDE EĞİTİMLER ONLİNE CANLI YAYIN ÜZERİNDEN VERİLECEK

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi ise öğrencilerle birlikte online canlı yayın eğitimine hazırlanıyor. Sanat eğitmenleri, kurulacak uygulama üzerinden kendi öğrencileriyle video konferans üzerinden buluşarak canlı yayın üzerinden eğitimler gerçekleştirecek. İlk etapta, Piyano, Gitar, Resim, Bağlama ve Drama branşlarında verilecek online eğitimler, aşama aşama kapsamı genişleterek tüm branşlarda yapılacak.

Eğitim videolarını izlemek için tıklayınız