Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil

Programda eğitimlerini tamamlayan 650 anne adayı sertifikalarını, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın elinden aldı.

Sultangazi Belediyesi, “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” projesiyle eğitim alan ann adayları, Anneler Günü dolayısıyla bir araya getirdi. Hamilelik sürecinde anne adaylarına destek olmak amacıyla düzenlenen  “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” projesi kapsamında eğitim alan 650 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonları’nda düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile çok sayıda anne adayı katıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil Projesi’ni 6 yıldır sürdürdüklerini belirttti.  Anne adaylarına sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Altunay, “Bebek sahibi olacak anneler, uzman doktorlardan öğrendikleri bilgiler ışığında bilinçli bir hamilelik dönemi yaşıyor. Ayrıca annelerimize doğum sonrası çocuk bakımı konularında da bilgiler veriliyor” dedi.

Eğitimlerin uzman doktor, psikolog ve fizyoterapistlerin verdiğini kaydeden Başkan Altunay, sağlıklı nesiller yetiştirmek için projeyi genişleterek sürdürüleceğini kaydetti. Başkan Altunay, anne günü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Annelerimiz, dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında; kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır.”

Eğitim alan annelere sertifikalarının verildiği gecede, Hanımeli Musiki Grubu türküler seslendirdi.