Binali Dağdeviren: Hastane Yangını Esnafıda Yaktı!

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman açılacak?

 

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Binali Dağdeviren, 5 Nisan'da çıkan yangın sonrası halen daha hizmete açılmayan Gaziosmanpaşa Taksim Hastanesi ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Binali Dağdeviren'in 3 ay içinde açılacak denen hastanenin halen daha açılmayı beklediğini belirterek, "Bilindiği üzere Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 Nisan 2018 tarihinde, ikinci defa yandı. Yangın sonrası hastane kullanılmaz hale geldi.  İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'da 10 Nisan 2018 tarihinde yanan hastanede incelemelerde bulunarak, basın mensuplarına hastanenin en geç üç ay içinde açılacağını belirtti. Bu açıklama halen daha birçok yayın organının sayfalarında duruyor.

 

Bu açıklama bir çok ulusal ve yerel yayın organının sayfalarında dururken; AKP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Sayın Serkan Acar'ın basın mensuplarına hastanenin Eylül ayı gibi açılmasının planlandığını açıkladığını Gophaber'den okudum.  Buradan sormak istiyorum. İl Sağlık Müdürü'nün açıkladığı 3 aylık süreç 10 Temmuz'da doldu. Hastanenin açılışı neden gecikiyor. Resmi makamlardan hastanenin son durumu ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatacak ne bir açıklama bekliyoruz."  Dedi.

 

Hastane yangınının esnafı da yaktığını belirten Dağdeviren, "Hastane ve çevresinde onlarca esnaf evinin geçimini sağlıyor. Taksiciler, minibüscüler, otobüscüler sıkıntıda. Hastane çevresinde kira ödeyen esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Bazıları dükkan dahi açmıyor, kira ödüyor. Zira açılan dükkan en azından elektrik yakacak, masraf çıkacak. Burada bulunan onlarca esnaf yüksek kiralar ödüyor. Hastanenin açılışının geciktiği her gün, esnaf daha da batağa, borca batmaktadır.  Ayrıca bu hastaneden hizmet alan vatandaşlarımız da mağdur durumdalar." Şeklinde konuştu.

 

Hastane ile ilgili olarak Kemal Memişoğlu'nun 10 Nisan'da CNNTurk ve bir çok yayın kuruluşunda yer alan açıklaması şöyle olmuştu:  "Sağlık hizmetinin devamı bu bölge için çok önemli. O nedenle bu hastaneyi Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda çok kısa zamanda yeniden bu milletin hizmetine vereceğiz. Şuanda çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah nasip ederse en geç 3 ay içinde bu hastaneyi yeniden aynı şekilde faaliyete geçireceğiz."