Binali Yıldırım Genel Başkanlık İddialarını Konuştu

AK Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili Binali Yıldırım İzmir’de yazılı ve görsel basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldırım, partisinin Büyük Kongresi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na karşı rakip çıkmak için delegelerden imza toplandığı yönündeki iddia hatırlatılıp "Davutoğlu ile aranız nasıl" diye soruldu.
Yıldırım şu yanıtı verdi:

"Bu partinin tabelasını asan ekibin içinde ben varım. Partiyi kuran, tabelayı asan, bu partide herkes çekildiği zaman son hesabı ödeyeceklerden biri benim. Bu tartışmalar bir anlam ifade etmez. Kimseyle meselemiz yok. Tek meselemiz 1 Kasım’da yeniden iktidar olmak gerisi hep tarih oldu: kongremizi de başarıyla yaptık."

"BAŞBAKANIMIZ 18 EKİM PAZAR GÜNÜ İZMİR’DE"
Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçileri için 20 kente miting yapacağın İzmir mitinginin 18 Ekim’de planlandığını ifade etti.

"HEDEF: EN AZ 11 MİLLETVEKİLİ"
Binali Yıldırım, İzmir’deki hedef milletvekili sayısının en az 2011’deki kadar olduğunu vurgulayarak, "2011 çıtası 11 milletvekili bizim için asgari çıtadır. Amaç, onun üzerine çıkmak. CHP’li arkadaşlar benim adımı ’milyonali’ yaptılar. Yerel seçimde 1 milyon oy aldım, buradan esinlendiler sanırım. Seçmen de onların hatırını kırmasın bize 1 milyon oy versin. CHP’lilerin de dediği olmuş olsun böylece. Oylarımızdaki düşüşle ilgili çok konuştuk, birkaç sebep var. Sebeplerin arkasına sığınmaya gerek yok biz yeniden çıkışı nasıl sağlarız onu söylememiz lazım. İzmir’deki düşüş ortalamanın üzerinde sorumluluğumuz ağır. İzmir’e ve İzmirlilere güveniyorum. Ben çok eminim. İzmir bize güç verecek. İzmir’in verdiği güç 10’la çarpılıp İzmir’e döner" dedi.

Kaynak: Haber7