Bir kuru ekmek bir kap üzüm hoşafı ve yüce bir millet!

Çanakkale Zaferinin 107. yılı  dolayısı ile Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, ilçe meydanında Çanakkale ruhunu anlamak ve yaşatmak adına kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikramında bulundu.

 

Gaziosmanpaşalıların büyük beğeni gösterdiği etkinliğe katılımda yoğun oldu. Çanakkale zaferi kazanılırken askerlerin o gün bulabildikleri yiyeceklerden ekmek ve hoşafın dağıtılması, bu vatanın hangi şartlarla kurtarıldığının yeni nesillere anlatılması adına önemli bir etkinlik oldu. gaziosmanpaşalı vatandaşlar, Çanakkkale ruhunun Gaziosmanpaşa Meydan'da yaşaıtlmasından dolayı Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi'ne teşekkürlerini ilettiler.

 

Etkinliğe Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf UZANTI, Gaziosmanpaşa Belediye Zabıta Müdürü Aslan Öztürk, Gaziosmanpaşa Belediye Basıne ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Kızıldağ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nurettin ÖZTÜRK, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Gaziosmanpaşalılar katıldılar.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihimizi daha iyi anlamak ve vatanımızın değerini bilmek adına geçmişte kazanılan zaferlerin, o günlerin şarttları bilmemiz lazım. Çanakkale Zaferini kazanan dedelerimiz o gün kuru ekmek ve hoşaf yiyerek, şehit düşerek, gazi olarak bu güzel vatanı bizlere emanet ettiler. Bizler o günü anlamak, onları anmak ve bu vatanda daha sıkı sahip çıkmak için bir nebze olsun o günü yaşamak istedik. Çanakkale ruhunu anlamak adına ilçe meydanımızda kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıttık.

 

Bu anlamlı günleri yaşatabilmek adına bizlere her daim destek olan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'ya çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimize katılan tüm Kızılay dostlarımıza ve Gaziosmanpaşalılara ayrıca şükranlarımı sunuyorum." Dedi.