BTP'den Atatürk Açılımı

BTP Atatürk Vatandır Sloganıyla Türkiye genelinde toplantılar yapıyor.

 

Prof. Dr. Haydar Baş'ın lideri olduğu Bağımsız Türkiye Partisi, Atatürk'ü anlamak adına bir dizi etkinlikler yapmaya başladı. BTP'nin önde gelen isimleri 'Atatürk Vatandır' adı altında konferanslar veriyor.  

 

BTP lideri Haydar Baş ise "Hoşgeldin Atatürk"  isimli birde kitap yazdı. Haydar Baş'ın Atatürk ile ilgili düşüncelerinden bir kesit ise şöyle oldu:

 

"İngiliz ve Yunan istihbaratının tetikçiliğini yapıyorlar"

Prof. Dr. Baş, "Mustafa Kemal'in darül bekaya rıhletinin üzerinden 79 yıl geçti. Bu 79 yılın tamamı diyebilirim yalan, iftira, dedikodu, fitne ve hakaretle geçti. Ama Allah'a şükürler olsun ben bu dönemlerin tamamında iyi bir Mustafa Kemalciydim, Atatürkçüydüm" dedi. Atatürk’ün aleyhinde konuşanların İngiliz ve Yunan istihbaratının tetikçiliğini yaptığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "Onlar çünkü Türkiye'nin üzerinde ciddi hesapları olan devletler. Ben bunları hep uyardım, yanlış yapıyorsunuz dedim. İşte biz böyle bir dönemden gelen insanız. O dönemlerin tamamında ben Atatürkçü idim ve Atatürk'e sahip çıktım" şeklinde konuştu.

 

‘Milli Ekonomi Modeli'nin temellerini Atatürk attı’

Atatürk'ü farklı yönleriyle anlatan Prof. Dr. Haydar Baş, "Atatürk gerçek bir lider. O sadece bir iş yapmamış. Milli mücadeleyi vermiş milletin karnını doyurmuş. Milli Ekonomi Modeli'nin temellerini o gün atmış. Yerli malı, yurdun malı herkes onu kullanmalı... Onu o gün geliştirmiş. Ziraatta, sanatta her şeyde müthiş bir hareketlilik başlamış. Çiftçiye avans vermiş, üretime teşvik etmiş. Bendeniz Milli Ekonomi Modelini izah ederken bilhassa tarım ürünlerine mukabil yüzde 50 avans vereceğim derdim. Buradan hareketle bunu söylerdim. Yani beni bu konuda irşad eden merhum Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sonunda onun görüşleri üzerine Milli Ekonomi Modelimi bina ettim. Şimdi modelim dünyanın 4 milyar insanı tarafından uygulanıyor. Yani bunun temelini atan Atatürk'tür" dedi.