Bu Midyeleri Yediriyorlar...

Beyoğlu'nda geç kalınmış operasyon...

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı yerlerde sağlıksız bir şekilde midye dolma üretenlere operasyon düzenledi.

Kaçak imalathanelere baskın düzenleyen ekipler, inanılmaz bir manzara ile karşılaştı.  Hijyen kurallarının yok sayıldığı kaçak imalathanelerde kameralara yansıyan görüntüler ’bu kadarına da pes’ dedirtti.

KAÇAK İMALATHANELER MÜHÜRLENDİ
Vatandaşların ihbarı üzerine savcılıktan alınan izinle yapılan baskınlarda çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Polis ekiplerinin eşlik ettiği baskında kameralara yansıyan görüntüler, insanların sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Pislik içerisindeki imalathanelerde çalışanların hijyen kurallarına uymadan imalat yaptığı gözlendi. Kaplar içerisine konulan midyelerin de yerlerde bırakıldığı görüldü. Midyelere belediye ekipleri tarafından imha edilmek üzere el konulurken, imalathaneler ise ceza kesilip mühürlendi.

Beyoğlu bölgesinde sağlıksız şartlarda kaçak gıda üretimi yapan yerlerin ne kadar olduğu, belediye tarafından yapılan denetimlerin yeterli olup-olmadığı bilinmiyor...