Bu Ne Yaman Çelişki İBB!

Park yasağı olan yeri otoparka çevirdiler. 

Gaziosmanpaşa Merkez Camii önünde İspark ve İBB çelişkilerle dolu işlere imza atıyor. Gaziosmanpaşalı vatandaşlar yeni açılan İspark otoparkına tepki gösteriyor. Sokakta görüştüğümüz vatandaşlar konuyla ilgili tepkilerini şöyle dile getiriyorlar: 

“İBB inşaat ruhsatı verirken otopark harcı alıyor. Ama milletin hizmetine sunulacak otoparkları bir türlü yapmıyor. Yalnız cadde kenarlarını ücretli otoparka çevirerek buralardan para kazanıyor. Buralardaki otoparklar neredeyse sıfır sermayeli ve bol kazançlı… 

Hal böyle iken İBB ve İspark Gaziosmanpaşa Meydan’da çelişkilerle dolu bir otoparka daha imza atıyor.  Meydan Cami kenarında ana cadde üzerinde otoparka yasak bir alan bulunuyordu. Buraya park eden araçlar trafik ekiplerince trafiği aksattığı için çekiliyor.  

İşte bu noktada araç parkı yüzünden trafiğin aksadığı noktaya İspark ücretli otopark yapıyor. 

İspark burayı otopark yapınca trafik aksamayacak mı?  İspark buradan para alınca trafik aksamayacak mı? 

Burada trafik aksamıyorsa neden insanların araçları çekiliyordu! 

Gaziosmanpaşa Meydan’da trafik işleyişi zaten sıkıntılı… Cadde kenarlarını otoparka çevirmek bu sıkıntıyı daha da artırıyor. Gaziosmanpaşa’da yanlış otoparklaşmalar engellenmeli, yollar genişletilmeli veya yeni yollar açıp milletin rahatça meydandan geçip gitmesine izin verilmeli. Meydan çevresinde otoparklar mevcut. Yetmiyorsa kenarlarda yeni otoparklar açılmalı ama cadde kenarlarına değil. 

İşte çelişkilerle dolu bir Gaziosmanpaşa örneği daha yaşıyoruz…”