Bürokratlara McKinsey uyarısı: Casusluk suçu işlemiş olursunuz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki İYİ Parti Grup Toplantısında konuştu.

McKinsey konusuna değinen Akşener, “ABD ile mücadele ediyor havası satan bu beyler meğer saman altından su yürütüyormuş” dedi.

 

İYİ Parti lideri Akşener konuşmasında iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Akşener, konuya ilişkin olarak, “Bu ikinci bir kozmik oda davası ve vakasıdır. Amerika'dan kimlerle ne konuştun da böyle bir anlaşmaya ihtiyaç duydun?” ifadelerini kullandı.

 

Akşener açıklamalarında McKinsey ile yapılan anlaşmayı imzalayanları ve uygulayanları affetmeyeceklerini de dile getirdi.

 

Akşener konuşmasında “Bu program IMF'siz IMF programıdır. Adını telafuz etmiyor ama işi Amerikan firmasına devrederek bunu yapıyor” ifadelerini de kullandı.


AKŞENER'DEN BÜROKRATLARA UYARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki konuşmasında bürokratlara da uyarılarda bulundu.

Akşener, bürokratlardan devletin kritik bilgilerini McKinsey ile paylaşmamalarını isterken aksi takdirde casusluk suçu işlemiş olacaklarını söyledi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Devletin ekonomisini ve kurumlarını, götürüp ‘Üst Akıl’a teslim eden iktidarın, bu saatten sonra atacağı yanlış adamlarla ilgili olarak, buradan bürokratları da uyarıyorum;

Bu Amerikan şirketiyle devletin ve kurumlarımızın kritik bilgilerini paylaşmayın.

Paylaştığınız bilgiler protokol kapsamında ve kamuoyuna açık şekilde olsun. Aksi takdirde sizler de casusluk suçu işlemiş olursunuz!

Talimatı Bakan da verse, mutlaka mevzuata uyun! Yabancı şirketlerle kurulmak istenen paralel devlete asla izin vermeyin…"

 

Kaynak: Milli Gazete