Burun Estetiği Muayenesi Nasıl Yapılır?

 

Tüm operasyonlar gibi burun estetiğinde de önemli olan işlem yapılmadan önce kişinin iyi bir şekilde ve ayrıntılı bir şekilde muayene olmasıdır. Bunun için kişi öncelikle plastik cerrahi polikliniğine başvuru yapmalıdır veya başka bir poliklinik tarafından da yönlendirilebilir. Başka bir poliklinik tarafından yönlendirilen hastalar genellikle sağlık sorunlarından dolayı başvuru yapmaktadırlar. Direkt olarak plastik cerrahi polikliniğine başvuru yapan hastalarımız ise estetik amaçlı gelen kişilerdir. Ki bunların sayısı oldukça fazladır.

Hastamız ister direkt olarak polikliniğe başvursun isterse başka bir bölümden yönlendirilmiş olsun, tüm hastalarımız polikliniğe başvurduğunda mutlaka iyi bir muayeneden geçmelidirler. Özellikle estetiğe karar verilmiş hastalarımızdan mutlaka ve mutlaka geniş bir kan tetkiki gerekiyorsa başka tetkikler istenmektedir. Bununla birlikte görüş alma amaçlı farklı polikliniklere de hasta yönlendirilebilir. Çünkü estetikle birlikte hastanın rahat nefes alması da önemli hususlardan biridir. Bu yüzden estetik görünüşten sonra gelen önemli hususlardan biride kişinin o burun ile rahat nefes alabilmesidir. Bu yüzden hasta güzel bir burun muayenesinden geçmelidir. Daha sonra hastanın yüz, ağız ve çene yapısı dikkate alınarak, yüzüne uygun bir burun şekli düşünülebilir. Tabi ki hastalar daima en mükemmelini isterler. Fakat doğal bir görünüm elde etmek de cerrahların en çok istedikleri şeylerden biridir. Öyle ki tamamen yapay olan bir burun ne hastayı ne de cerrahı mutlu etmeyecektir. Çünkü bu tamamen cerrahın el becerisine bağlı olan bir konudur. Hastanın burnu öyle estetik olmalıdır ki tam olarak yüzüne oturmalıdır. Bunun içinde cerrah tarafından tüm anlamda muayenesi yapılmalıdır. Yanak dolgunluğu, çene sivriliği, alın genişliği, göz büyüklüğü hatta göz rengi bile dikkatlice cerrah tarafından incelenmelidir.

Tüm incelemeler bittikten sonra hastanın istekleri göz önünde bulundurularak ve hava kanallarına zarar gelmeyecek ve engellenmeyecek şekilde kişiye operasyon planlanabilir. Muayene ve ameliyat öncesi cerrah ve hasta iyi ve sıkı bir ilişki kurmalıdır. Çünkü bazı operasyonlarda geri dönüşü olmayan sonuçlar çıkabilir. Tabi ki beğenilmeyen durumlar da hasta revizyon yöntemine gidebilir. Fakat bu yönteme gidilmeden önce muayene esnasında karar verilmesi gereken bir durumdur.

Daha Detaylı bilgi için tıklayınız

http://www.estetikburunameliyati.net/burun-estetigi.html

Saygılarımla

Op Dr Ali Mezdeği