Büyük Kudüs Mitingi: Kudüs Yalnız Değildir.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik hukuksuz saldırıları karşısında sessiz kalmayan Saadet Partisi'nin tertiplediği mitinge onlarca STK destek verdi.

Miting kürsüsünde Kudüs’teki Kubbet-üs Sahra’nın altın kubbesinin bir maketi fon olarak kullanıldı.” Hamas’a selam, Filistin’e selam” sloganlarının atıldığı mitingde sadece Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı taşındı.

Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kudüs, sadece bir şehir, bir mekân, mukaddes bir belde değil ulvi bir dava ve vazgeçilmez bir sevdadır” diye konuştu.

Büyük Kudüs Mitingi’nde yaptığı konuşmasına Mehmet Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” şiiri ile başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Muhterem kardeşlerim, inanıyorum ki, bugün Gazze’nin, Batı Şeria’nın, Ramallah’ın, Kudüs’ün gözü bu meydanda. Halid Meşal’in, İsmail Heniye’nin, Kudüs muhafızı Raid Salah’ın, Mahmud Abbas’ın gözü, yüreği bugün bu meydanda. Mescid-i Aksa’ya Siyonist çizmesi girmesin diye mücadele ederken şehit olan kardeşinin cenazesini defnettikten sonra, üstünün başının kanıyla şehit olma nöbetine koşan koca yürekli mücahit ve mücahidelerin gözü burada. Haktan ve hakikatten yana olanların, ufukta bir umut ışığı arayanların gözü bu meydanda. İnanıyorum ki bu meydana baktıkça yürekleri ferahlıyor. İyi ki Türkiye var, iyi ki İstanbul var, iyi ki bizleri unutmayan kardeşlerimiz var diye heyecanlanıyor, gözyaşı döküyorlar. Çünkü bu meydanda, ‘Filistin işgal altındayken ben nasıl uyuyabilirim’ diyen Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları var. ‘200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor’ denildiğinde, 20 bin kişilik ordusuna bakıp, ‘Biz de onlara yaklaşıyoruz’ diyen Alparslan’ın torunları var. ‘İman varsa imkân da vardır’ diyen Necmettin Erbakan’ın talebeleri var” diyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.