Çağdaş Yaşam Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenledi.

Türkiye, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek'ten folklor ekiplerinin katıldığı festivalde Türkiye'yi ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi folklor ekibi temsil etti.

 

Festival, katılımcı ülkelerin müzik ve danslar eşliğinde dernek önünden Gaziosmanpaşa Meydanına yürüyüşleriyle başladı. Yürüyüş binlerce vatandaşın yoğun ilgi ve katılımıyla Gaziosmanpaşa'da büyük beğeni topladı. Daha sonra ekipler Gaziosmanpaşa Meydanında kurulan sahnede gösterilerini sergilediler. Bu gösteriler binlerce vatandaş tarafından büyük ilgi ve beğeni ile izlendi.

 

Festivalin açış konuşmasını yapan ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı "Atatürk'ün izinde Türkan Saylan hocamızın öğretileri doğrultusunda Çağdaş Yaşam gençliğinin diğer dünya uluslarındaki akranlarıyla kaynaşmasını ve kültürlerini tanımasını amaçladığımızı bu festivali Gaziosmanpaşa'ya armağan ediyoruz. Kaymakamımız İskender Yönden'e emniyet müdürlüğümüze, festivalimizde çok büyük emekleri olan folklor eğitmenimiz Engin Bakkal'a, sahnenin kurulumuna katkı sağlayan değerli üyemiz Nurettin Çakmak'a, ekiplerin taşınması için otobüs teminine destek olan değerli üyemiz Ali Yıldırım' a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi. Festival sonunda katılımcı ekiplere teşekkür belgeleri takdim edildi.