Çanakkale ruhu Gaziosmanpaşa'da yaşatılacak

Çanakkale Zaferinin 107. yılı ve Şehitleri Anma Günü'nde Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, ilçe meydanında Çanakkale ruhunu anlamak ve yaşatmak adına kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikramında bulunacak.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferini kazanan dedelerimiz o gün ekmek ve hoşaf yiyerek, şehit düşüp, gazi olarak bu güzel vatanı bizlere emanet ettiler. Bizler o günü anlamak, onları anmak ve vatanımıza daha sıkı sahip çıkmak için bir nebze olsun o gün yaşamak istedik.

 

Çanakkale Savaşı’nın tüm cephelerinde yaralı askerlerin tedavi, bakım ve sevkini gerçekleştiren Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak Türk Kızılay, hastaneleri, hasta vapurları, hemşireleri, aşevleri, çayhaneleri ile tarihi bir görev üstlenmişti.

 

Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi olarak 18 Mart Cuma günü saat 14:00 da Çanakkale Zaferi dolayısı ile ilçe meydanımızda Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin USTA'nın destek ve katkıları ile üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımı gerçekleştirilecektir. Tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğimize davet ediyoruz." Dedi.