Çanakkale ruhu Gaziosmanpaşa'da yaşatıldı

Çanakkale Zaferinin 106. yılı ve Şehitleri Anma Günü'nde Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şubesi, ilçe meydanında Çanakkale ruhunu anlamak ve yaşatmak adına kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikramında bulundu.

 

Vatandaşların büyük beğeni gösterdiği etkinlikte, Kızılay Gönüllüleri de meydanı al kırmızıya dönüştürdüler. Çanakkale zaferi kazanılırken askerlerin o gün bulabildikleri yiyeceklerden ekmek ve hoşafın dağıtılması, bu vatanın hangi şartlarla kurtarıldığının yeni nesillere anlatılması adına önemli bir etkinlik oldu.

 

Etkinliğe Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa KORAL, AK Parti İlçe Başkanı Fatih AYDEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf UZANTI, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nurettin ÖZTÜRK, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri ŞAHİN, İlçe Mal Müdürü Vedat EKER, PTT Müdürü İsa AKTAŞ, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar KIZILDAĞ, Gophaber Sahibi Ali Şükrü KARA, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep VURMAZ YİĞİT, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yavuz YILMAZ, Ülkü Ocakları Başkanı  Furkan ŞAHİN, Saadet Partisi İstişare Kurulu Üyesi Rasim GÜNAYDIN, Erzurumlular Dernek Başkanı Orhan TANAS, Samsunlular Dernek Başkanı Şenol SAKA, Barbaros Hayrettinpaşa Mahalle Muhtarı Enver ÇATALKAŞ ve çok sayıda Gaziosmanpaşalı katıldılar.

 

Türk Kızılay Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsmail Yamak etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihi tam anlamıyla doğru anlamak için o günün şartlarını bilmek lazım.  Çanakkale Zaferini kazanan dedelerimiz o gün ekmek ve hoşaf yiyerek, şehit düşerek, gazi olarak bu güzel vatanı bizlere emanet ettiler. Bizler o günü anlamak, onları anmak ve bu vatanda daha sıkı sahip çıkmak için bir nebze olsun o gün yaşamak istedik. Bu ülke için şehit düşen tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu anlamlı günleri yaşatabilmek için bizlere her daim destek olan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta'ya çok teşekkür ediyorum, sağlık, sıhhatler diliyorum. Etkinliğimize katılan tüm Kızılay dostlarımıza ve Gaziosmanpaşalılara ayrıca şükranlarımı sunuyorum." Dedi.