Cep Telefonlarının Püf Noktaları

Cep telefonları ile ilgili bilmeniz gereken bazı durumlar...

 

1. Dünyanın neresinde olursan ol, anahtar numaran: 112. Cebin bloke edilmiş olsa bile, bu numarayı her zaman girebilirsin.

 

2. Arabanı kilitledin, anahtarları içeride bıraktın… Ya da arabanın anahtarlarını kaybettin, evinden de uzaktasın... Cebinle evi arıyorsun, cevap veren her kim ise, ondan yedek anahtarlarını alıp, telefona yaklaştırmasını istiyorsun. Sen de aynı anda cebini arabanın kapısına yaklaştırıyorsun. Kapı açılıyor! Aynısı port bagaj için de geçerli!

 

3. Cebinin şarjı mı bitmiş? Tüm cep telefonlarının ekstra bir şarj rezervi vardır. *3370# tuşlamakla otomatik olarak ek %50 şarj kazandırabilirsin. Telefonunu yeniden şarj ettiğinde, otomatik olarak rezervi de şarj olacaktır.

 

4. Cebin mi çalındı? Ne yapacaksın? Aslında tüm cep telefonu ticareti yapanlar bunu bilirler ama gizli tutarlar ki, hırsız şirketin hizmetlerini kullanmaya devam edebilsin. Telefonu çalınan da cep satın alacak, o da tüketime katılacaktır…O zaman, telefonun çalındı diyelim, ne yapacaksın? Telefonunun seri numarasını bilmen şart! *#06# çevir, ekranda bir kod belirecek. Bu numara, dünyada tektir ve senin telefonunun seri numarasıdır. Bunu not et ve güvenli bir yerde sakla! Ola ki telefonun çalındı, hemen servis sağlayıcını ara ve seri numaranı bildir. Telefonunu öyle bir bloke edecekler ki, hırsız SIM kartını değiştirse bile işe yaramayacak. Telefonun geri gelmeyecek ama, hiç değilse hırsızın telefonunu hiçbir zaman kullanamayacak.

En önemlisi de,  bunu hepimiz uygulasak, cep telefonu hırsızlıkları tarihe karışacaktır.