Çevre Dostu Nesiller Bu Projeyle Yetişiyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, yaşadığı çevreye sahip çıkan ve geri dönüşüme önem veren nesiller yetiştirmek amacıyla ‘Çevre Elçisi Projesi’ni hayata geçirdi. Bu kapsamda ilçedeki tüm okullarda görevli idareci ve öğretmenlere yönelik projenin tanıtım programı gerçekleştirildi.

 

Çevre Elçisi Tanıtım Programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı da katıldı. Programda konuşan Başkan Usta, çevre duyarlılığına dikkat çekti. Usta konuşmasında; “Çevreye duyarlılık konusunda hepimiz sorumluluk taşımalıyız. Bu, geleceğimiz ve çocuklarımız için önem arz etmektedir. Her bir atığın toplanması ve geri dönüştürülmesi gereken bir dönemdeyiz. Birçok atık, çevreye geri kazandırıldığı gibi ekonomiye de katkı sağlıyor. Şimdiden çocuklarımızı çevreye duyarlı hale getirirsek ileride temiz bir gelecek bizlerin olacak. Bu kapsamda çevreyi yok edecek unsurları ortadan kaldırmak için gayret sarf etmeliyiz. Çevre dostu nesiller yetiştirerek ilçemizi tercih edilebilir bir konum haline getirmeliyiz” dedi.

 

Program sonunda il geneli 953 mahalle muhtarlığı arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasında ilk 10’a giren Yıldıztabya Mahalle Muhtarlığına tablet hediye edildi.

 

Proje kapsamında ilçedeki 4. Ve 5. sınıf 720 öğrenciye doğal kaynaklara ve çevreye zarar veren etkenler, doğal çevrenin iyileştirilmesi, olumsuzlukların giderilmesi, birey ve toplum olarak yaşadığımız alanlarda neler yapılabileceği hakkında eğitim verilecek. Her bir çevre elçisine ise çevre elçisi el kitabı ve malzemelerden oluşan çevre elçisi seti hediye edilecek.