CHP adaylarını neden açıklamıyor?

Aday listelerinin YSK'ya verilme tarihi 19 Şubat 2019... Acaba CHP bu tarihi mi bekliyor?

 

CHP İstanbul'da bir türlü adaylarını açıklamaması partilileri ve örgüt üyelerini huzursuz ediyor. İlçe yöneticileri ve aday adayları kısmen bir çalışma yürütse de, adayın belli olmaması sahada büyük bir çalışma boşluğu oluşturuyor. CHP tam saha çalışmaya başlayamıyor, partililerde heyecan gittikçe kayboluyor...

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce katıldığı bir televizyon programında " YSK'nın yerel seçimlerle ilgili takvimini beklemeden adaylarımızı erken açıklayacağız ve adaylarımız çalışmaya başlayacaklar." İfadelerini kullanmıştı.

 

Fakat bu açıklamaya karşın CHP genel merkezinden henüz İstanbul ilçeleri ie ilgili bir aday açıklaması yok!  CHP'ye oy veren veya vermek isteyen vatandaşlar ise sokakta "CHP'nin seçim kazanmaya niyeti yok galiba" ifadelerini kullanıyorlar.

 

Bu durumun en büyük nedeni ise İyi Parti ile sürdürülen ittifak görüşmeleri ve pazarlıklar olduğu öne sürülüyor.

 

İyi Parti'nin İstanbul'da 6 ile 10 arasında ilçe istediği, bölgede de Eyüpsultan'ın istediği ifade ediliyor. Bunun Bayrampaşa olma ihtimali üzerinde duruluyor. İyi Parti Eyüp'te aday gösterse dahi, CHP'nin mahalle örgütlerini ve temsilciliklerini kullanmak durumunda kalacak. Zira İyi Parti'nin Eyüpsultan'da teşkilatı zayıf.

 

İyi Parti'nin Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de aday çıkartmayıp CHP'yi destekleyeceği ifade ediliyor.

 

Bayrampaşa'da ise geçtiğimiz genel seçimlerde diğer ilçelere göre daha iyi oy alan İyi Parti'nin burada daha iyi taban tutacağı belirtiliyor.