CHP'de Kurultay Polemiği!

CHP'de Muharrem İnce süpriz bir çıkış yaparak Kemal Kılıçdaoğlu'ndan Kurultay çağrısı yapmasını istedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce, "Kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. 'Evet' ya da 'Hayır' demedi. Kılıçdaroğlu teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kendisine teklif ettiği 'kurultay çağrısı' teklifine olumlu yanıt vermedi.

İnce'nin kendisine kurultay ve onursal başkanlık teklifini de değerlendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

"Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Çünkü buna gerek yok. Bizim seçim süresince eğer bir eksiğimiz, bir aksaklığımız; izlediğimiz strateji ve politikalarda bir yanlışımız varsa; örneğin üç önemli hamle yapıldı, işte yeni partiye 15 milletvekilinin verilmesi, millet ittifakının kurulması, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gibi üç önemli ve büyük hamle yapıldı. Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı ve bu hatanın gereği yapılmalı. Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?"