CHP’de Muharrem İnce adı heyecan uyandırdı!

Muharrem İnce CHP için en ideal aday oldu.

 

CHP Cumhurbaşkanı adayını Muharrem İnce olarak açıkladı. İnce’nin adaylığını resmi açıklamadan bir gün önce İlhan Kesici yaptı. 

 

Geçmişte Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Abdullah Gül, aday olamayacağını anlayınca cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayip Erdoğan demişti.

 

CHP İlhan Kesici ile sağ seçmenden oy almayı planlıyordu. Ama parti içince Kesici’yi istemeyen, oy vermeyeceğini ifade eden çok isim ortaya çıktı.

 

CHP’liler Muharrem İnce ismine daha sıcak bakıyorlardı. Ve beklendiği gibi aday İnce oldu.  Bu durum Kemal Kılıçdaroğlu için çok sorun olmayacaktır.  Seçilemezse veya ikinci tura kalamazsa, İnce parti içinde pasif duruma düşebilir. Ve güçlü bir muhalif isim sessizliğe bürünür.  Mustafa Sarıgül İBB’ye aday oldu. Daha sesi soluğu çıkmıyor.

 

Fakat madalyonun başka bir yüzü daha olabilir.

 

Muhharem İnce iyi bir hatip sayılır.  Seçim sürecinde bireysel yeteneklerini kullanabilirse, mitinglerinde ve konuşmalarında iyi mesajlar verebilirse yol alır. Milleti damardan yakalar, sözleri ile karşısındakileri on ikiden vurabilirse oy toplar.

 

Muharrem İnce, adaylığı ile CHP örgütüne heyecan getirdi. Kökten partili biri… CHP’den sağa sola kaçacak oylar kaçmayabilir.  Örgüt ve partiler İnce’ye sahip çıkıyor görülüyor.

 

Kampamya boyunca Muharrem İnce’nin ince ince hicivlerini, subliminal mesajlarını, gerektiğine ses tonunu yükselteceğini göreceğiz gibi… İnce kibar, çok beyefendi bir seçim kampanyası yürütmeyecektir.

 

 

Bu süreçte partililer İnce’ye sahip çıkacaktır. Ama asıl sürükleyici olacak olan İnce’nin bireysel yetenekleri olacaktır.

 

Haber - Analiz: Ali Şükrü KARA