CHP’de Siyasetin Merkezi Gazi Mahallesi

Gazi Mahallesi'nde yaşayan CHP’lilerin neredeyse tamamı siyaset ile ilgili…

 

Hatta CHP’nin İstanbul ve Türkiye geneline etki edebilecek durumdalar…

 

Sultangazi’de ilçe binası her ne kadar Sultançitfliği bölgesinde olsa bile; Gazi bölgesinden icazet alamayan hiçbir kimse ilçe başkanı olamıyor.

 

CHP’nin geçtiğimiz dönem ilçe başkanlığı seçimlerinde de durum böyle oldu. Her iki grupta, Gazi bölgesinin desteğini almaya çalıştı. Burun farkıyla bir aday seçimleri kazandı.

 

Fakat Sultangazi’de  son kongrede seçilen ilçe başkanı ve yönetiminin beklenen performansı gösteremediğinden yana epeyce şikayet var. Hatta kongrede oy veren bazı delegeler bile, oy verdiğine pişman olduğunu ifade ediyor.

 

CHP Sultangazi’de örgüt toplantılarının sağlıklı yapılamadığı, partinin sokak ve mahalle çalışmalarından uzak olduğu yoğun olarak şikâyet konusu… Karar defterinde hangi faaliyetlerin yapıldığı mutlaka yazıyordur. Ama karar defteri ile ilgili de bu aralar çok konuşuluyor.

 

Son günlerde ise ilçe yönetiminin sevindiği tek şey göze çarpıyor. O da ilçe merkezinin bulunduğu binaya parti tabelasını asmak!  Tabela lazım ama tabela partisi olmaktan öteye gitmek için halkın içinde var olmak gerek!

 

Ve Sultangazi’de değişim rüzgarları çoktan esmeye başlamış…