CHP Delege Seçimlerinde Mavi Liste Rüzgarı...

CHP'de Gaziosmanpaşa'da Binali Dağdeviren Bu Durumda Aday Olacak mı?

 

CHP Gaziosmanpaşa'da bu hafta kalan mahallelerde delege seçimleri yapıldı. Bazı mahallelerde tek liste ile seçimlere gidilirken, bazı mahallelerde iki, bazı mahallerde ise üç liste yarıştı.

 

Sarıgöl Mahallesi'nde üç liste yarıştı.  

Yarışta Mavi Liste 78 oy alırken, ilçeye yakın olduğu belirtilen liste 63, Hasan Kansız'ın son dakikada çıkardığı liste 28 oy aldı. Mavi liste ile aynı yaklaşımda olan Sarı liste, Mavi ile birleşse fark daha da fazla olacak gibi görülüyordu.

 

Şemsipaşa Mahallesi'nde mevcut ilçe yönetimine yakın olduğu iddia edilen Beyaz Liste 35 oy alırken, muhalif taraftaki Mavi Liste 66 oy aldı.

 

Pazariçi Mahallesi'nde yine Beyaz Liste 113 oy alırken, Mavi Liste 49 oy aldı.

 

Yeni Mahalle'de ortak tek liste oylandı.

 

Barbaros Mahallesi'nde ortak tek liste oylandı.

 

Merkez Mahallesi ortak tek liste oylandı.

 

Karayolları Mahallesi’nde Mavi liste 147 oy alırken, Kırmızı liste 103 oy aldı.

 

Delege yapısı değişti!

CHP Gaziosmanpaşa'da mahalle delege seçimlerinde, Kazanan delege listelerinde ise muhtemel başkan adayı Hakan Bahçetepe'ye yakın isimler yer aldığı görüldü. Ortak listelerde delegelerde ortada. 

 

Kimler aday olabilir?

İlçe Başkanı Binali Dağverin'in bu sonuçlar karşısında kongrede aday olup olmayacağı bilinmiyor! Başka bir başkan adayına destek verip kongre kazanma şansı daha yüksek görülüyor.  

Bir önceki kongrede Hasan Ömür'ün kongrede aday olmamış, Binali Dağdeviren seçilmişti.

 

Diğer muhtemel adaylardan olan Bülent Kıdık, Yıldıztabya bölgesi ve ortak listelerden oy alabileceği görülen bir aday. Çıkabilir.

 

Yalnız Hakan Bahçetepe kesin gibi! 

Hakan Bahçetepe'nin önümüzdeki günlerde adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

Başka aday çıkar mı?

Bu süreçte farklı isimlerde ortaya çıkabilir, kongrede aday olabilir. Çünkü ilçe başkan ve yönetiminin delege konusunda zayıfladığı görülüyor.