CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'ndan Açıklama

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle oldu:

 

"Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 30.12.2020 tarihli basın açıklamasında tarafımıza yönelik açıklamış olduğu iddialara cevabımızdır.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni keyfi uygulamalarıyla yönetmeye çalışan idarecileri; bulunduğunuz makamlar kişisel hizmet noktası değil, halka hizmet edeceğiniz makamlardır. Bu sebepledir ki; halkın size verdiği yetkiyi kişisel zevkleriniz ve keyfi uygulamalarınız için kullanamazsınız! Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yıllardır keyfi uygulamaların ve kişisel çıkarların ön planda tutulduğu bir yönetim tarafından idare edilmeye çalışıldığı tüm yurttaşlarımız tarafından bilinmektedir. 

 “Gaziosmanpaşa Belediyesi “ şu soruların cevabını vermelidir:

1.Gaziosmanpaşalı yurttaşlarımızın bilgilenmesi amacıyla paylaştığımız videonun asılsız olduğunu iddia ederek, tarif ettiğimiz alanda güvercinlerin beslendiğini nasıl kabul edebiliyorsunuz? Demek ki bu video asılsız bir video değil, tamamen gerçek bir videodur. 


2. Hizmet binasının arkasındaki boş alanda diye bahsettiğiniz alanın, videomuzda da görüldüğü üzere sağlıksız, steril olmayan, herhangi bir havalandırma sistemi bulunmayan bir alan olan kazan dairesi olduğu net olarak tespit edilebilmektedir. 


3. Güvercin mezatı diye tabir edilen alanlardan topladığınız güvercinler olduklarını ve sahiplerine geri iade edilmek üzere beslendiğini söylediğiniz güvercinlerin sahiplerini nereden biliyorsunuz, yoksa sahipleri olarak söylediğiniz kişiler yasadışı güvercin satışı yapan kişiler midir? Bu kişilere güvercinleri tekrar nasıl iade edebiliyorsunuz? Yoksa bu iş ile ilgili belediyenizde çalışan kişiler maddi çıkar mı sağlamaktadır? 


4. Vaki şikayetler neticesinde yaralı olarak belediyenize getirilen güvercinleri neden Sağlık İşleri Müdürlüğü değil de Zabıta Müdürlüğü personeli bakımını sağlamaktadır? Yoksa artık Veteriner İşleri’ni Zabıta Müdürlüğü mü yapmaktadır? Zabıta Müdürlüğü’nün asli görevleri arasında kazan dairesinde güvercin bakımı yapmak var mıdır?


5. Madem Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyorsunuz, Yüce Allah’ın yarattığı bir canlı olan Güvercinleri neden kazan dairesinde saklıyorsunuz? Onları Hayvan Bakım Merkezi’nizde gerekli bakım ve tedavilerini yaptıktan sonra neden gerçek yaşam ortamı olan doğaya ve özgürlüklerine bırakmıyor da, karanlıklar içinde, kafese hapsedilmiş bir halde eziyet ediyorsunuz? 

Sadece siyasi çıkar ve gerçekleri gizlemek adına yapılan açıklamaya istinaden, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin keyfi yöneticilerine şunu söylemek isteriz;
Hz. Ömer’in gece yarısı çalışırken sahabeler yanına geldiğinde, yanan mumu söndürerek başka bir mum yakmasını merak eden sahabelere, açıklaması tam bir ibrete şayan olan düsturudur.
İşte adaletin timsali büyük halifenin Gaziosmanpaşa’yı keyfi uygulamalarıyla idare etmeye çalışan yöneticilerinin kulağına küpe olması gereken o söz; “ Siz gelmeden önce yanan mumla, halkın ve kamunun işlerini yapmaktaydım, ama siz gelince kamu hizmetine ara verdiğimden kendime ait olan mumu yaktım. Kamuya ait olan mum ile şahsi işlerimizi konuşmamın vebalini ödeyemem.” 

Barış güvercininin bembeyaz hali her zaman kardeşliği, özgürlüğü ve barışı simgeler. Kardeşliği, özgürlüğü ve barışı hizmet binasının en ücra köşesinde rehin alanlara cevabımızdır."                                                                           

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı