CHP'den 29 Ekim Kutlaması

CHP Meydan'da Tören Yaptı...

CHP Gaziosmanpaşa ilçe örgütü, bazı STK'ların katılımı ile Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Anıta çelenk koyan hazirun, saygı duruşunda bulundu.

Burada bir konuşma yapan CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Seyit Hasan Ömür,  “Cumhuriyet kolay kurulmadı, öyle kolay kolay da yok edilemez. Sonsuza değin yaşatmaya kararlıyız ve bunun için bütün olanakları kullanacağız” dedi.

CHP Gaziosmnapaşa İlçe Başkanı Av. Seyit Hasan Ömür, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şu mesajı yayınladı:

"Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü saygı, minnet veözlemle anıyoruz.
Başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve bu güne kadar vatanı için hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

İşgal edilmiş vatanımızı milletimiz; milli şuurla ve ortak dayanışma duygusuyla tüm mazlum halklara örnek olacak şekilde kurtuluş mücadelesi vererek Cumhuriyetimiz kurulmuştur.

Yüce Atatürk’ün Cumhuriyet ideali yani milletin kendi kendini yönetmesi hedefi millet iradece kabul görmüştür.
Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle Cumhuriyetimiz çağdaş bir nitelik kazanmıştır.

Bu anlayış anayasamızla ile güvence altına alınmış. Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar çeşitli saldırılara uğramış ancak her defasında milli birliğiyle bunları bertaraf etmiştir.
Bugün de ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Toplumsal barışımız hedef alınmaktadır.

İnanıyorum ki; bu ülke’de yaşayan her toplumsal kesimin ve her bireyin inançları ve yaşam tarzlarındaki farklılıklarıyla kendini güvencede hissettiği çoğulcu ve özgürlükçü demokrasimizle, hukukun egemen olduğu ve yoksulluğu yenmiş olarak Atatürk’ün gösterdiği yolda aklın ve bilimin ışığında barışın, adaletin, hoşgörünün, kardeşliğin, vicdanın ve sevginin hüküm sürdüğü bir ülke olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun."