Çocuk İstismarına Dur De!

Yıldırım Mahallesi muhtarlık önünden yoğun yağmur altında başlayan yürüyüş, Kartaltepe Mahallesi Eski Lunapark meydanında basın açıklaması ile sonlandı.

 

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Remzi Albayrak'ın yaptığı açıklama şöyle oldu:

"Son günlerde ortaya çıkan ve hepimizin kanını donduran çocuk istismarı olaylarına daha fazla izleyici olamayacağımızı bütün yüreğimizle beyan etmek ve çocuk cinsel istismarı hakkında toplumsal farkındalık yaratmak için bugün buradayız.


Adana'da sokakta düğün yapıldığı sırada, düğün evine giren 20 yaşındaki bir şerefsizin, içeride uyumakta olan 3 yaşındaki çocuğa tecavüz etmesini protesto etmek için buradayız.

İstanbul’da bir hastanede, 2017 yılında sadece 5 ayda yaşları 18'in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına rağmen herhangi bir işlem yapmayarak skandal yaratacak şekilde yaşananları gizleyen hastane yönetimini protesto etmek ve çocuklarımızın çığlığına çığlık olmak için buradayız.


Cinsel istismar suçlarının düzenlenmesinde, 12 yaş sınırı kriterini kesinlikle kabul etmediğimizi haykırmak için buradayız.

Türkiye’nin de taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşına kadar herkes çocuktur. Bu sözleşmenin referans alınmasını gerekli ve zorunlu gördüğümüz için buradayız.


Toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden, vicdanları yaralayan bu acı olayların yersiz, mesnetsiz açıklamalarla sulandırılmasına hayır demek için buradayız.

Son 10 yılda çocuk istismarı tam 7 kat arttı, 300 bin istismar vakası yaşandı. Ülkemizde 181 binin üzerinde gelin edilmiş çocuk var. Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında Türkiye, dünyada 3'üncü sıradadır.


Tek amacımız çocuklarımızın geleceğidir, çocuklarımızın geleceğini karartan cahil zihniyete karşı devletin üstüne düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı korumak devletin asıl görevidir.
Çocuklar susar, susmamalarını öğretin, susmayın. Bir zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun. Bu ülkenin vicdanlı vatandaşı iseniz bir çocuğun sesi olmaya
mecbursunuz. Bu bilinçle bir araya gelerek bugünkü etkinliğimizde bizlere destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz."