Çocuk Yazarlar İmza Töreninde Eserlerini İmzaladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçe genelinde düzenlediği kitap yazma yarışmasında ilk 6 içinde yer alan çocukların eseleri Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kitap haline getirildi. Yarışmada dereceye giren çocuk yazarlar için ayrıca imza töreni de düzenlendi. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Çocuk yazarların kitaplarından birer tane imzalatan Hasan Tahsin Usta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocuklarla kitaplar arasında kurulan bağı önemsediğini söyledi.

Başkan Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çocuk yazarlarımızın bizlerden daha fazla heyecanlı olduğunu gördük. Özellikle onların kendi yeteneklerini, yazmak istediklerini, düşüncelerini kitaba yansıtmalarını ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmalarını önemsiyoruz. İki açıdan önemsiyorum. Onlar kendi düşüncelerini kitaba dökerek bir eser meydana getiriyorlar. Bu yeteneklerini kendi yaşıtlarıyla paylaşma kültürünü geliştiriyorlar. Dolayısıyla kitabın bu anlamdaki öneminin ötesinde bir icraatı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Genç yazarlarımızı tebrik ediyoruz.”

İmza töreni öncesi çocuk yazarlardan Talha Karagülle de kitabıyla ilgili sorulara cevap verdi. Yazdığı ilk şiirden sonra kitap yazmayı düşündüğünü ifade eden Karagülle, “Kitabı yazma düşüncem ilk yazdığım şiirden sonra geldi. Bu organizasyondan haberim olduktan sonra gerçekten çok didindim ve şiirlerimi yazdım. Şiirlerimin içinde her türlü duygu ve düşünce var. Okuyan kişilere çok faydası olacağını düşünüyorum.” dedi.

Kitap yazma fikrini annesinden aldığını söyleyen bir diğer yazar olan Rumeysa Özkan da gelişen teknoloji ile beraber çocuklar ile anneler arasında yaşanan sıkıntıları kaleme aldığını söyledi.

İmza töreninde ayrıca kitapları basılan 6 yazara Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından bisiklet hediye edildi.