Çorlu'da Tren Raydan Çıktı: 24 Ölü 318 Yaralı Var.

Edirne Halkalı Treni Raydan Çıktı...

 

Edirne Uzunköprü’den hareket eden Uzunköprü-Çorlu-Çerkezköy-Halkalı seferini yapan yolcu treni, Çorlu-Muratlı arasında bulunan Sarılar Köyü'nde raydan çıkarak devrildi. Trenin 6 vagonu raydan çıktı. Trende 360 yolcunun olduğu ifade ediliyor.

 

Kaza ihbarının ardından sağlık, polis, jandarma  ile arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.  Olay yeri tarla olduğundan araçla ulaşmada zorluklar yaşandı. Kaza alanına ilk etapta iş makineleri ve traktörler ile ulaşıldı. Kaza bölgesinin çamuru bir alan olduğu ve ulaşımda güçlükler yaşandığı ifade ediliyor. Helikopterler ile kaza bölgesine ulaşılıyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile gerçekleştiğini belirtti.

 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yaptığı basın toplantısında ölü sayısının 24 olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 318 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi.