Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 Eğitim Vizyonu

Erdoğan ayrıca, "Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Hala 4+2 olmak üzere, toplam altı yıl olan sözleşme süresinin 3+1 toplam dört yıla indiriyoruz" dedi.

 

Sözleşmeli öğretmenlikte yeni düzenleme
Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Hala 4+2 olmak üzere, toplam 6 yıl olan sözleşme süresini, 3+1 olmak üzere toplam 4 yıla indiriyoruz. Böylece birinci sınıfta öğrencileri devralan bir öğretmenimiz dört yıl sonunda bu evlatlarımızı bir üst okula yolcu edip görev süresini tamamlayabilecek.

 

Formasyon kaldırılıyor.

Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Bu eğitimi artık bakanlığımız kendisi verecek. Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız.

 

Anaoklu zorunlu olacak.
Anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her biri gece karanlığını delen bir yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.

 

Velileri etüt yükünden kurtaracağız.
Okullarımıza ilave destekler vererek, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle velilerimizi karşı karşıya getiren uygulamaları ortadan kaldıracağız. Okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi aynı hedef için çalışan ayrılmaz parçalar olarak görmek istiyoruz. Hedefimiz velilerimizi yardımcı kaynak, etüt yüklerinden kurtarmak.