Davutoğlu ilçe başkanı bulamadı, Babacan bulacak mı?

Gelecek Partisi'nin geleceği nasıl olacak?

 

Ak Parti'den ihracı istenen ve istifa eden Ahmet Davutoğlu, Aralık 2019'da Gelecek Partisi'ni kurdu. İl başkanlarını atamaya başlayan Davutoğlu, Ocak 2020'de de İstanbul il başkanını atadı. Gelecek Partisi Şubat ayında ise İstanbul'da 10 civarında ilçeye başkan atayabildi.

 

Gelecek Partisi, çevre ilçelerde en rahat atamayı Sultangazi'nin eski isimlerinden Ak Parti'den istifa eden Ramazan Altan'ı atayarak yaptı. Eyüpsultan'a ise Sultangazi DSP eski ilçe ilçe başkanı ve sonradan Ak Parti'li olan Fatih Öznam atandı. Yani Eyüpsultan'ın eskisi ve yerlisi olarak bir isim atanmadı.

 

Mart ayının ortasını geçtik diğer ilçelerde atama sesi yok!

Gaziosmanpaşa'da ise yurt dışı gezileri ile bilinen bir grubun içindeki iki isimle görüşme yapıldığı iddia edilse de kabul eden kimsenin olmadığı görülüyor.

 

Bayrampaşa'da da durum farksız değil. Henüz orada da atama yapılan veya talipli olan bir ismin ortaya çıktığı yok!

 

Gelecek Partisi'nin ilçe başkanı bulamayışı, birazda Ak Parti kongresi öncesinde ilçe başkan ve yönetici olma beklentisi olanların varlığından kaynaklandığı konuşuluyor. Böyle bir beklenti içinde olanları ise Ak Partililerin partiye ve yönetime yaklaştırmayacakları da konuşulan konular arasında...

 

Babacan'da beklenti daha yüksek!

Bütün bunlara nazaran bir süre önce Ak Parti'den istifa eden Ali Babacan, Mart 2020'de Deva Partisi'ni kurdu.  Ak Parti içerisinde veya dışarısındaki bazı kesimlerin Babacan'ın kuracağı partiyi beklediği görülüyordu. Babacan'ın, Davutoğlu'na göre daha hızlı teşkilatlanması bekleniyor. Bekleyip göreceğiz...