Davutoğlu: ‘Bunların adı ETP’

TÜRKÇE’Yİ DÜNYA’YA TANITIYORUZ

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin kader seçimi olduğunu vurgulayarak, “Öyle bir dönem yaşadık ki, Türkçe’yi bütün dünyaya tanıtabilmek için 38 kültür merkezi açtık. Her yerde Türkçe kursları açıldı. Bazı ülkelerde Türkçe seçmeli dersleri müfredata koydular. Güzel Türkçemiz, dünyanın her yerinde tanıtılacak ve konuşulacak” diye konuştu. Türkiye’nin kendi savaş uçağını yaptığını, milli tankını yaptığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi: “Şu anda kendi tankını yapan Türkiye Cumhuriyeti var. AK Parti yaptı. Kendi helikopterimizi yaptık, TSK’da hizmete girdi. Helikopter bile alamayan ülkeden savaş helikopteri yapan ülke haline geldik. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Kendi savaş gemimizi yapıyoruz. Türk yapımı gemilerimiz Afrika önlerinde. Şimdi de Türk donanması Malezya açıklarında Japonya’ya doğru gidiyor. İşte kudretli Türkiye bu.”

ŞİDDETİN KARŞISINDA ÖNCE AK PARTİ DURACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman’da partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, HDP’ye yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını ve saldıranların sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırı oldu. Kim, seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, herhangi bir şiddet çağrısında bulunursa onun karşısında en önce Ak Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Saldıranların da her zaman hesabını sorduk. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Partiler olarak ilkeli bir tavır tutunmalıyız. Bizim milletvekillerimiz de saldırıya uğradı. Hep beraber kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında olmaya kararlı olarak devam edelim. Bu saldırılardan hareketle herhangi bir şekilde eylem olursa, bu saldırılar yön saptırarak, AK Parti ve hükümeti suçlayacak olunursa buna da müsaade etmeyiz” dedi.

“HEPSİ HESAP VERECEK”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küresel bir güç yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: “CHP, HDP ile paslaşıyor. Biri ‘Diyanet’i kapatacağım’ diyor, diğeri geride kalmıyor, ‘Ben de kapatacağım’ diyor. MHP 2002’de iktidardayken, Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken koltuğu bırakıp gitmedi mi, verdiğiniz emaneti terk etmedi mi? O da eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Arkalarında paralel bir çete, ‘Üçünü toplayayım da ben de aralarına girip beraber AK Parti’yi durduralım’ hesabı içindeler. Dördü birden ETP, yani Eski Türkiye Partisi bunlar. “Bizi durdurmaya çalışıyorlar. e-muhtıra verdiler, e-muhtırayı 2007’de aynen adresine iade ettik. Bizi ve AK Parti’yi, Cumhurbaşkanımızı seçmemizi engelleyebildiler mi? Sonra Geziciler çıktı, vandallar. Onlar büyük şehirlerimizde ortalığı şiddete boğarken, milletimiz basiretle ayakta durdu. Biz bunlara hiç pabuç bırakır mıyız? Sonra paralel çeteyi çıkardılar. 17-25 Aralık. Bütün hesapları... Hepsi hesap verecek, hepsi.”

Kaynak: Yeni Akit