Demiröz, Asgari Ücretin Yükünü Paylaşacağız

Eyüp Bahariye Mevlevihanesinde yapılan yemekli toplantıda Demiröz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Türkiye'nin Ekonomik Vizyonu ve Girişimcilik" konulu sunumunu güncel siyasi gelişmeleri de katarak zenginleştirdi ve iş adamlarından olumlu tepkiler aldı. Geçen dönem mecliste plan bütçe komisyonu başkan yardımcısı olarak görev yapan Demiröz’ün bu dönem de aktif görev alması bekleniyor.

Gururlanma kibirlenme olmayacak
Toplantıda konuşan Vedat Demiröz, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, “bizler 7 Haziran Seçimleri sonuçlarını aklımızdan çıkarmayacağız. Halkımız bize bu seçimde çok önemli bir ihtar çekmiştir. Bizler kibirlenmeden ve gururlanmadan bize oy veren vermeyen 78 milyona eşit uzaklıkta hizmet etme gayretinde olmalıyız. Dilimize dikkat etmemiz lazım, samimiyet içinde kalkınmamız için gayretle çalışmalıyız. Terörle de çok dikkatli bir şekilde mücadele etmemiz gerekmektedir. Vatandaş ile teröristi ayırmamız çok önemlidir” dedi.

Vaatlerimizin tutarı 25 milyar…
Ülkemizin en önemli sorunu terör ise ikinci sorunu da ekonomik istikrardır. Bizler çok sıkı para politikası uygulayarak bugünlere geldik ama insanımızı biraz ihmal ettik. Bunu özeleştiri olarak görmemiz lazım. Rakamlarımızı üç katına kadar büyüttük ama hayat standardımızı buna kıyasla büyütemedik. Oysa insanımıza biraz daha pay vermemiz gerekirdi. Örneğin emeklimize 200-300 lira daha vermeliydik. Bunu biraz geç fark ettik. Bu seçimde ekonomik vaatlerimizin toplam tutarı 25 milyar liralık bir rakama tekabül ediyor. Vaatlerimizi bir plan dâhilinde gerçekleştireceğiz. Muhtemelen üç aylık geçici bütçeden sonra yapılacak yıllık bütçemizde bunların nasıl yapılabileceğini göstereceğiz.

Asgari ücret 1300 lira olacak
Asgari ücrette iş adamlarını çok fazla yormayacağız. Çünkü ücret artışı maliyetleri de artırıyor bu da fiyatlara yansıyarak enflasyona neden oluyor. Yapılacak zammı işverenin ödeyeceği sigorta primini azaltarak veya başka maliye politikaları ile yapacağız. Bugüne kadar kullanmadığımız maliye politikası bu dönem uygulanacaktır.

Girişimci İş adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un açış konuşması ile başlayan toplantıya Demiröz yanında Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 25. Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili Serpil Bulut, HALKBANK Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karan çok sayıda STK başkan ve yöneticisi ile vakıf üyesi iş adamı katıldı.

Haber: İbrahim Balcıoğlu