Depremin Adı Yetti!

Seminerde deprem anının canlandırması ilginç görüntü oluşturdu...

Seminere Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar KARADENİZ,  İlçe Emniyet Müdürü Kadir YIRTAR, Gaziosmanpaşa Kızılay Şube Başkanı Kadir ÇAKIR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet DUMAN, işadamı Atilla BAYKAL, öğrenciler ve veliler katıldı.

Slâyt sunumu yapılan seminerde deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında açıklayıcı bilgiler verildi. Ülkemizin %92’sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusun %95’inin deprem tehlikesi altında yaşadığı ve ayrıca büyük sanayi merkezlerinin %98 ‘i ve barajlarımızın %93’ünün deprem bölgesinde bulunduğu söylendi.  Afet öncesi risklerin görülmesi ve ona göre önlem alınması gerektiği, örneğin evimizdeki eşyaların sabitlenmesi v.b.konulara değinildi. Öncelikli hedefin, riskleri azaltmak olduğu vurgulandı.

Deprem anında ve üç gün boyunca  devletin afet bölgesine hemen müdehale edemeyeceği bu nedenle kendi kendimize yetebilecek şekilde  vatandaş olarak kendimizi hazırlamamız gerektiği, örneğin olası bir depremde ailelerimizin üyeleri için buluşma yerleri belirlememiz gerektiği söylendi. Seminerin daha etkili  olması  için katılımcılara   olası bir depremde  yapılması gereken çök-kapan-tutun hareketi yaptırıldı.