Dünyada 10 bin kişi ekonomik krizden dolayı intihar etti.

Süper güç ABD’de 2008 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan ve Yunanistan, Portekiz, İtalya, İspanya gibi birçok Avrupa ülkesini de etkileyen finansal kriz sadece dünya piyasalarını derinden etkilemekle kalmadı.Ekonomik kriz geride birçok acılı aileyi de bıraktı. İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları Dünya Sağlık Örgütü’ne ait verileri inceledi.

ÖDENEMEYEN BORÇLAR

İnceleme sonucunda son finansal kriz döneminde intihar oranlarının Avrupa’da yüzde 6.5 ABD’de 4.8,  Kanada’da ise yüzde 4.5 oranında arttığı ortaya çıktı.

Uzmanlar 24 Avrupa Birliği üyesi ülkede ve Kuzey Amerika’da ekonomik kriz yüzünden en az 10 bin kişinin intihar ettiğini tespit etti.
Araş­tır­ma­da, in­ti­har­la­rın baş­lı­ca se­bep­le­ri­nin iş­siz­lik ve öde­ne­me­yen borç­lar ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. İn­ti­har eden­le­rin bü­yük bir kıs­mı­nın genç er­kek­ler ol­ma­sı da dik­kat çek­ti. İs­viç­re, Fin­lan­di­ya ve Avus­tur­ya'da ise in­ti­har­lar pek çok ül­ke­nin ak­si­ne dü­şüş gös­ter­di.

2009’da arttı

Avrupa'da 2007 yılına kadar düşüşte olan intihar oranları, 2009 itibarıyla yüzde 6,5 artış gösterdi.Araştırmada, ABD'deki fazladan 4 bin 750 ölümü de ekonomik koşulların tetiklediği bulgusuna yer verildi. Yunanistan'da  2009-2010 yılları arasında 551 kişi ekonomik krize bağlı nedenlerden intihar etti.

BUGÜN GAZETESİ