Dünya'da en çok ziyaret edilen kutsal mekan Japonya'da...

Ka­sım ayı­nın son haf­ta­sıy­la bir­lik­te um­re dö­ne­mi baş­la­dı. Ge­çen yıl 389 bin ki­şi Um­re­’ye gi­der­ken bu yıl 400 bin ki­şi­nin Um­re­’ye git­me­si bekle­ni­yor.

Tür­ki­ye Se­ya­hat Acen­te­le­ri Bir­li­ği'nin ha­zır­la­dı­ğı "İnanç Tu­riz­mi 2014 Ra­po­ru"na gö­re ge­çen yıl Tür­ki­ye'den Hac ve Um­re'ye gi­den­le­rin yaptığı har­ca­ma 845 mil­yon eu­ro ger­çek­leş­ti. Bu yıl ise ra­ka­mın 850 mil­yon eu­ro­ya ulaş­ma­sı bek­le­ni­yor.

SADECE FİYATA BAKMAYIN
Ki­şi ba­şı­na or­ta­la­ma Um­re mas­ra­fı­nın 1500 eu­ro ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Nü­ans Tur Ge­nel Mü­dü­rü Gün­gör Ka­bak, “Va­tan­daş­lar 900 eu­ro­nun al­tın­da­ki tur­la­ra rağ­bet et­me­me­li.

Sırf fi­yat en­deks­li dü­şün­mek doğ­ru de­ğil. Çün­kü bir um­re 900 eu­ro­nun al­tın­day­sa, o se­ya­hat­te mu­hak­kak ek­sik olan bir şey­ler var de­mek­ti­r” de­di.  

Dün­ya­da 300 mil­yon ki­şi­nin inanç tu­riz­mi­ne ka­tıl­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Ka­bak, Tür­ki­ye­’den yıl­da sa­de­ce 461 bin ki­şi­nin inanç tu­riz­mi için
se­ya­hat et­ti­ği­ni açık­la­dı.

DÜNYADA 300 MİLYON KİŞİ
Dün­ya­nın inanç tu­riz­mi için 20 mil­yar do­lar har­ca­ma­sı­na kar­şı­lık Tür­ki­ye­’nin 1,1 mil­yar do­lar pa­ra har­ca­dı­ğı­nı ak­ta­ran Ka­bak, “Son yıl­lar­da inanç tu­riz­mi­ne olan ta­lep ar­tı­yor. An­cak yi­ne de ra­kam­lar dü­şü­k” yo­ru­mu­nu yap­tı.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR
Ön­ce­den da­ha çok 60 yaş üs­tü­nün Um­re ya da Hac­ca git­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Ka­bak, şu bil­gi­yi ver­di:

“Şim­di yüz­de 45 ora­nın­da 33-50 yaş gru­bun­da­ki in­san­lar gi­di­yor. Bu­nu yüz­de 20 ile 20-33 yaş, yüz­de 15 ile 50-60 yaş, yüz­de 10’u
60 yaş üs­tü iz­li­yor."

İLK SIRADA TOKYA'DAKİ MEJİ SHRİNE YER ALIYOR
Dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar sıralamasında ilk sırada her yıl 30 milyon kişiyi ağırlayan Tokyo'daki Meiji Shrine ve Sensoji Tapınağı yer alıyor.

Bunu 21,9 milyon ziyaretçiyle Hindistan'daki Kashi Vishwanath Tapınağı izliyor. Kabe'nin ziyaretçi sayısı 6 milyon kişi. Listenin 20'nci sırasında ise 5 milyon kişiyle Sultanahmet Camii bulunuyor.

GÜNDE 5 KİLOMETRE YOL YÜRÜMEYE HAZIR OLUN
Gün­gör Ka­bak, Um­re­’ye gi­de­cek olan­lar için şu tav­si­ye­le­ri ver­di: “Um­re ya­par­ken gün­de 5 ki­lo­met­re yol yü­rü­nü­yor.

Bu yüz­den Um­re aday­la­rı­nın bu­na ha­zır­lan­ma­sı ge­rek­li. Um­re ön­ce­si ma­ne­vi ha­zır­lık da önem­li.

Türk mil­le­ti da­ha çok Um­re dö­nü­şü ne he­di­ye ge­tir­sem di­ye dü­şü­nü­lür. Oy­sa Efen­di­mi­z’­in (s.a.v) ya­nı­na gi­der­ken O’­na ne he­di­ye et­sem di­ye dü­şün­me­li­yiz."

Sümeyra KIRCA- BUGÜN GAZETESİ