Eğitimde Kalitenin Artması İçin Her Hafta Bir Okulda Toplantı

Bekir Sami İlkokulu'nda öğretmen ve idarecilerle biraraya gelen Başkan Usta, yılsonuna kadar ilçedeki 11 okula daha konferans salonu yapacaklarını müjdeledi. 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçenin eğitimde kalitenin artması ve ilçenin daha iyi bir seviyeye gelmesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Başkan Usta bu amaçla Kaymakam Yaşar Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu ile birlikte Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nun öğretmen ve idarecileriyle biraraya geldi.

İlçedeki tüm okulların bakım ve onarımı, okullara spor salonu ya da konferans salonu kazandırılması, öğrencilere yönelik kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler, ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik kırtasiye yardımlarının yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerine yönelik nakdi yardımlarla eğitime her alanda çok önemli destekler veren Başkan Usta, her hafta farklı bir okulda öğretmen ve idarecilerle de biraraya gelerek sorunlar hakkında bilgi sahibi olarak, çözüm önerileri hakkında bilgi alıyor. Başkan Usta ile beraberindekiler bu toplantılarda okullara yapılabilecek fiziki yardımların yanı sıra eğitim kalitesinin artması hedefiyle müfredattan kültürel etkinliklere kadar pek çok konuda da görüş alışverişinde bulunuyor.

Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’ndaki toplantıda konuşan Başkan Usta, “Her hafta farklı bir okulumuzda öğretmen ve idarecilerle bir araya gelerek eğitimde daha iyi noktalara gelmek hedefiyle yapılabilecekleri birlikte değerlendiriyoruz. Öncelikle okullarımızın ihtiyaçlarını tespit edip ona göre çalışıyoruz. İnşallah ilçemizde konferans salonu olmayan okul kalmayacak. Yılsonuna kadar 11 okulumuza daha konferans salonu yapacağız. Şehrin kültürel anlamdaki gelişimini tamamlaması eğitimle olur. Medeniyet değerlerimizi eğitimle yükseltebiliriz. Verdiğimiz bilgilerle çocuklarımızın medeniyet değerlerimize bağlı, kültürel donanımı üst seviyede insanlar olarak yetişmesini sağlayacağız. Güçlü Türkiye olabilmenin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlamda eğitimcilere çok önemli görevler düşüyor. Biz de yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.Yeni müfredatla kendini yenileyebilen çağın gereksinimlerini içinde barındıran bir sisteme kavuşma arifesindeyiz. Ülke için en iyi eğitim modelini ortaya çıkarmak için tüm paydaşların fikir verdiği bir müfredat oluşturuluyor. İnşallah ülkemiz bu çalışmalarla çağın ötesine geçen bir eğitim seviyesine ulaşacak” dedi.